Saturday, June 15, 2013

Cara mudah nak pandai

Adam tidur lepas zohor, bawak ke asar..

Si johan, sebab tahu tak elok tidur lepas asar, kejutkan si adam bila azan berbunyi...

"Bangun dik...nanti jadi bodoh kan.."

Adam dah start nak mengamuklah kena kejut tidor enak tu..

"Alah abang ni...adik kan tidur alas beg sekolah ni"

"Dah tu apasal"

"Yelah...adik letak beg kat kepala adik nih...nanti adik pandai lah...semua terus masuk otak adik je..."

Aku yg diam aje sejak tadi, terus tak tahan dah.."weh..mana adik belajar ni"

"Abang yg ajar"

"Mana ada abang ajar ibu..pandai je adik ni"

Tu lah...kalu dah mmg malas nak membaca buku kan..tp nak pandai...macamlah dia punya formula...nasib baik abang tak kata minum air rebusan buku...

4 comments:

Uncle Lee said...

Hi Nur Marina, how you doin? Lama ta'jumpa.
I missed you.
How's everything......?
Hope this finds you and the gang all ok.
Jumpa lagi.
Keep well.
Lee.

Anonymous said...

Sweet Marie nak buat air rebusanr buku encyclopedia bolih jadi pandai overnight arhahaha cute nya the twins. Ni mesti nak ajar Adib. Dia mesti setuju cadangan Atuk . LOL ingat nak check out jerebu kat PJ. Aunty dah sibuk gan Alamanda. ... Salam Jumaat ..... Uncle AL

nur marina said...

Hai Lee...yelah i miss u too..tak dpt dah nak comment kat blog u...but today, after a long time trying to upload blogsy back to my ipad...akhirnya, berjaya...so boleh see u in your pondok back...:)

nur marina said...

Salam uncle...berzaman baru boleh balas comment uncle nih...dah outdated dah event kita kan...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...