Tuesday, February 17, 2009

Gambar2 makanan aja...


prosper pepper dari Pasar Tani Precint 2 Putrajaya...sedap sgtttt...
fillet daging tu depa buat sendiri..ada 2 choices, daging and ayam...

sup tulang hentam kromo ... bubuh halia, daun limau purut, cili api (ketuk-ketuk dulu),
air limau nipis sikit...garam...sedap jugak and takdelah berlemak sangat jadinya...


ni kekonon taknak makan nasi..buatlah potato salad guna cream cheese...lagi hancus sebenarnya..udang tu peram dgn lemon and rosemary..patutnya grill udang tu..tapi malas nak bukak oven dari store...grill dlm alumunium foil aje...

masak nasi lemak ni weekend hari tu..itulah breakfast n lunch..
kacang tu hangit sikit sebab hubby yg gorengnye...


sardin with potato ni was found guilty of charge krn menyebabkan saya menambah nasi 2 kali ketika jam menunjukkan pukul 9.00 pm...memang berhantu jugak sardin ni makan sesekali...sekali hadap aje kami sefamily menghabiskan sardin 1 tin besar tu..

11 comments:

Catz said...

oh sedapnya sardinnn..
saya kalau masak sardin..minimum 3 pinggan makan..nak2 kalau masak lemak..buh santan..buh tomato,,,tuh yg avoid masak sardin..hahaha

N.M.Ibrahim said...

catz...memang berhantu kan..mcm mana kita nak kurus...huh..penat tul lah

Ishan_Qureshi said...

Salam AKAK,

Alamak...byknya makanan. Hmmm no comment...! BUT i juz wanna inform u that rite now i'm allergic to any food. I'm on diet...hehehe!

N.M.Ibrahim said...

ishan..mcm biasa dengar aje komen tu..perli akak ke

Ishan_Qureshi said...

Salam AKAK,

Sori..bukan perli hokey! Rite now mmg ISH on diet...! ISH dah gemokkk sgtla, akak...huhuhu:-(

N.M.Ibrahim said...

ishan..u lelaki..tak perlu risau...makan ajelah..

adie-ishmael said...

ayyoooo...nampak sedap sangat...tak jadi lah plan nak diet...hehehe

putera said...

mary....ladies suka ke laki gemuk? aku rasa tak brapa suka sbbnya...shhhh (rahsia laaa). laki pun nak jaga badan juga, baru sronok tgk hari2

N.M.Ibrahim said...

adie...tak perlu diet2 ni for man...kita orng pompuan ni lain lah..

putera...aku tak taulah statistiknye mcm mana..tapi aku suka aje hubby aku gemuk cuma jgnlah obese pulak walaupun aku dah tahap obese ni

putera said...

mary....ingat ni...kalau laki gemuk......wife yg seksa sikit laaaa time time 'vacation' tuuu...

Nuisanc3 said...

bila masa pegi tak ajak org niiiii... isk isk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...