Thursday, August 27, 2009

PARAM (tidak!!!!)

Memang satu dugaan betullah nak kotakan janji tak nak ke PARAM sepanjang Ramadhan ni...ni gara-gara berjanji dgn hubbylah ni yang tahun ni nak memasak sendiri utk berbuka...

almaklumlah kan....jimat sikit belanja tapi sebenarnya, kepuasan memasak sendiri tu memang lebih bernilai..my hubby pun memang tak gemor sangat makan luar ni..

tapi bila hari2 bekerja ni...PARAM tu seakan-akan melambai-lambai aje minta aku stop kete pi menghabiskan duit kat dia...dah terbayang pulak kuih seri muka lah, popia basah lah..mcm2 lah yg aku dok bayangkan sepanjang memandu balik semalam...

dah lah dlm perjalanan balik kerja nak sampai rumah tu lalu 3 PARAM..semua yg besar2 tu..sabar ajelah hati melihat khemah2 PARAM tu...

nak2 semalam...dah lah kuar opis kul 6 lebih...boleh pulak tu jem lagi nak sampai ke alamanda tu..sabar ajelah...selalu tu kul 6 bulan2 posa ni, dah clear jalan tu...

sampai kat bangi lama tu dah 6.50 ptg...lauk semalam pulak tinggal ayam masak merah aje..kuah semua tak ada...tak kan nak makan ayam masak merah tu aje...

hati memang dah lebih 50% nak singgah PARAM ni..tapi nasib baik jugak hujan..malas sikit..so teruskan aje perjalanan ambik anak...

dan syukur Allahamdulillah, ada rezeki kami....dapat 2 pinggan lauk dari mak sedara...rendang ayam dan tom yam sayur dgn ayam...

balik umah dah kul 7.10 ..lagi 12 minit nak azan..tengok cik abang dah sampai dulu..

nasib baik dia dah masak nasi and panaskan lauk ayam merah tu..

maka itulah, lauk kami berbuka semalam...syukur..kenyang jugak kami...

berjaya meneruskan azam utk tidak ke PARAM..harap2 hari ni boleh balik awal...

6 comments:

adie-ishmael said...

PARAM tu apa dia?

N.M.Ibrahim said...

adie..param tu singkatan PAsar RAMadhan...senang nak tulis...

IT'S ABOUT LIFE AND MONEY said...

tak best la nama PARAM ni.....ko patut tukar kepada SARDAN.....ambik yg belakang2 jer paSAR ramaDAN....elok la sikit.

N.M.Ibrahim said...

alamak..nanti ada org kata mcm SARDIN pulak..

shazali said...

antara Puan Mary, PARAM dan rangka ayam...umpama irama, lagu dan penyanyi...sukar dipisahkan. hehehe..

N.M.Ibrahim said...

akak dah lama tak beli ayam rangka dah...rindu pulak bila kau sebut ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...