Monday, August 30, 2010

Merdeka!Merdeka!Merdeka....


Selamat Hari Kemerdekaan pada semua..

Dah 53 tahun dah kita merdeka..

sebagai generasi selepas kemerdekaan...erti kemerdekaan kadang-kadang tidak diselami sepenuhnya...

Walau bagaimanapun..saya mengucapkan terima kasih kepada generasi terdahulu yg telah mengambil insiatif bagi mendaptkan kemerdekaan sebagai warisan utk generasi hari ni..

dan bagi generasi hari ini (juga utk diri saya)...warisan kemerdekaan dari generasi terdahulu perlulah dijaga sebaik mungkin...agar dapat diwariskan semula kepada generasi seterusnya.
p/s: untuk cerita dan gambar2 menarik hari kemerdekaan boleh baca di sini
Untuk Uncle Lee...boleh ye share di sini...

2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Marie, I love your eloquent bahasa.
Bahasa saya you know la, sebelum merdeka, ha ha.
Ta'berani nak comment all in my University Pasar Malam bahasa...nanti silap get mistaken for marriage proposal, tu la lecheh kan? Arhaaaa ha ha.

Terima kaseh la you mention pondok saya.
Okay, saya nak mintak your permission, boleh saya hijack your previous posting pic of tu ikan Saba....ta'pernah dengar or makan ikan ni...but looks delicious!

I want to have it the next time saya post about makanan saya suka. Boleh?
Ada kena Royalty ke nak surat lawyer, or kena belanjar teh tarek ke curry ikan masak assam? Ha ha.
Thank you.

MERDEKAAAAA! Lee.

marie said...

tq..tq sebab puji bahasa saya yg tak seberapa tu..bolehlah sikit2...

and pasal ikan saba tu...for you uncle lee..no problem ye..(belanja kek bulan je lah:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...