Friday, April 27, 2012

anak-anak aku ni bila time nak weekend, dia memang suka mengorder makanan siap-siap utk aku buat time weekend...

ni malam khamis hari tu, sesambil menikmati keow teow goreng kerang yang aku masak, si abang Johan tiba-tiba cakap kat aku...

"ibu...nanti cuti kan, ibu buat makanan yang kucing garfield suka makan tu ye... ?"

ok...aku terbayangkan garfield yang gebu 3g tu hah....apa makanan kegemaran dia ye...tak tercapai kat otak aku ni hah, lama sgt dah tak tengok cite garfield ni...


"macaroni cheese ke abang?"

"bukan...yang ibu buat dulu...?"

"erm....apa ye...ibu tak ingat lah..." otak aku dok pikir, spagetti carbonara ke? spageti bolognese ke? mushroom soup dgn pasta ke?...


"alah...yang petak-petak tu..."


"oh...lasagna ke?"

"hah...yang tu lah...ibu buat ye.."

yelah, lama betul aku tak buat lasagna....aku rasa lasagna sheet dlm peti ais tu pun, maybe dah lemau dah kot....haruslah weekend ni aku cuba buat kan...

and yes, baru aku ingat...si garfield ni memang suka sangat kat lasagna ni hah....

and bila google gambar kucing gemok ni, dah aku pun rasa teringin lasagna jugak...



garfield with extra cheesy lasagna....nyum..nyum...

11 comments:

Small Kucing said...

I nearly typed tikus pulak..lol.eh eh tak sangka you pandai buat lasagna. kalau I buat sure jadi entah APA dah. pamdai makan je . tp I tak gemar Italian food. banyak cheese.

Amelia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Queenie said...

e'eeeeh....I pun tetiba tingin lasagna la pulak...tis! tis! tis
(sambil lap kibod - banjir beb)

psst Marie, you toksahlah berguru bab doktor haiwan ngan I pasal I dolu belajaq tak khatam, tu pasal semua haiwan yg diserahkan kat tangan I end up ngan masuk dalam pinggan...

bayangkan kalau you serahkan garfield kat I...garfield masak merah, sexy you... boleh gitu? uweekk kekeke...

share la resepi lasagna tu...
tunggu you ni....

Uncle Lee said...

Hi Marie, ha ha, love your kids...they sure love their mother's cooking ada placing booking food orders.
Okay, Marie, saya pun nak place order....
bila ada chuti, masak ikan masak asam nanas, sambal belanchan Trengganu, curry sotong, kangkong belachan.
Then send me telegram. I bring chopsticks. Ha ha.
Have a fun weekend.
Lee.

Anonymous said...

Marie,kira2 uncle ni pun ada species GARFIELD lah sebab suka makan lasagna with extra cheese yummy yum yum kalu Aunty tanya ari ni apa menu mesti Uncle kata Lasagna extra cheese ahahahahaha,sampai now dia tak tanya dah ahahahahah Uncle dapat smell the Lasagna aroma coming from your kitchen terus suruh Aunty pun siap lasagna for dinner heheheheh best in the world dari Uncle AL P/S smile always as you have a beautiful smile

MOKCIK AZWA said...

eh eh.. me too, i LOVEEE lasagna... meh kita beramai2 serbu rumah Marie untuk parti lasagna hehehe...

marie said...

SK...wah, mentang2 i letak gambar kucing gemok tu, u terus nak ingat tikus ye...yelah, i know u tak suka cheese, tapi paparazi suka kan...:)

marie said...

Mel...wah, Queenie pakai BMW ke...wah, ni kena suruh dia dtg pick me up jugak nih...jangankan kata lasagna, i buat siap2 dgn pizza sekali hah...boleh kita pi berkelah terus...

pssst Mel...that BMW tu bukan hadiah dari Lee kan, if not, nantilah Lee..i pi bakar pondok dia...awas dia..ha ha ha..

marie said...

Queenie....wah u pun suka makanan kucing gemok tu ye...tapi u ok queenie, saiz tak ikut kucing gemuk tu hah...he he he..

weh Queenie, oklah u jadi doktor haiwan tu...cantik2 apa semua ikan, ayam, lembu, kambing yang u operate tu...sedap pulak tu dimakan...ha ha ha...weh, kalau si garfield tu jadi sexy cam girlfriend dia, pengsan lah..nanti tak tau mana jantan, mana betina..dah lah isu LBGT tengah hot ni...:)

marie said...

Lee...itulah pasal..kalau pasal makan, memang sedap aje mengorder tau...tapi tang i suruh kemas bilik, buat tak dengar aje tau..maybe i should buat tak dengar jugak kot bila depa order makan tu...ha ha ha..

Lee...i tak pernah try lagi curry sotong tau..now, sotong size kecik2 aje lah Lee..belum musim kot..

psssttt...u ada beli Queenie big present ke?..awas u tau..:)

marie said...

Uncle Al...wah, uncle pun manja-manja cam kucing gemok tu ye, pujuk-pujuk auntie masak lasagna ye...ha ha ha...mesti sedap tu auntie buat extra cheesy tuh...ha ha ha, uncle sure tidur kekenyangan cam kucing gemok tu jugak lah tu..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...