Wednesday, May 2, 2012

lasagna aku...

ok...ni aku nak preview lasagna yang anak aku order hari tu...dah selamat buat, dah selamat kitaorang hadap sekali makan aje sedulang pembakar tu...sabar ajelah....si Johan memang betul-betul makan lah, lebih dari 1/3 masuk perut bulat dia...maybe sebab lama dah aku tak buat, tu yang dia mengidam sangat tu kot...


ni gambar baru lepas potong...still dalam dulang pembakar lagi...aku punya morzallella cheese agak terhangus sikit...abaikan ajelah ye....janji habis dibedal oleh ahli-ahli rumah aku ni hah...
 
 ni dah siap potong...kali ni sebab kuah daging tu sikit je aku buat...so dpt 3 layer aje..tapi aku suka pulak bila tak banyak2 layer ni, cepat masak ...cepatlah dapat makan kan...

 close up sikit...aku tak pakai DSLR..balik ke compact camera yang lama...7.4 megapixel aje tapi senang nak shoot...dah makin malas nak bukak DSLR yang gedabak tu kat dapur...kalau jalan-jalan oklah kot...

 gambar jauh sikit....sila...sila...jemput makan..

 and tiba-tiba, time kitaorang dok makan lasagna ni. si kucing gemok jiran aku datang menyinggah kat rumah...aku rasa dia ni ada gene si garfield kot sebab dia boleh cium bau lasagna kot...kucing ni memang gemok betul, tak salah aku jiran aku panggil dia "sayang"...tapi anak-anak panggil "yellow big" and kucing ni faham pulak Yellow Big tu panggilan utk dia..

sorry ye Yellow Big....no lasagna for you..kang tak pasal-pasal kau sakit perut, pengsan aku nak menjawab dgn jiran aku kan...so yellow big makan ajelah cat food jenama Tesco yang si Comel makan ye....muka Yellow Big tak puas hati sebab tak dapat lasagna...ha ha ha...

11 comments:

pizli said...

Lasagna nampak sedap dan yellow big nampak rasa macam nak curi dia hehehe..

MOKCIK AZWA said...

huhuhu..nak buat muka macam yellow big jugak la..sebab tak dapat lasagna hehehe...

marie said...

pizli..tu lah, punyalah lama dia tak menyinggah kat umah kitaorng, time buat lasagna tu, boleh lah pulak dia tiba-tiba meow-meow depan pintu...he he he...

lasagna tu, kalau utk perut dlm umah saya memang boleh pass lah...kalau lawan dgn pizza hut punya, memang fail lah...ha haha

marie said...

azwa.....janganlah buat muka yellow big dear...i takut nanti hakim terus ketuk tukul kan, suruh u kuar dewan pulak kan....ha ha ha...

Queenie said...

betul2 dia habiskan sendiri eeeeh..
betul2 tak jemput kitorang pun! tsk!

Amelia said...

Hi Marie, sedapppp.... dah habis?

Keretapi tak tunggu...I kena tertinggal. LOL

Psstt.. kak Q punya BMW bukan hadiah dari pakcik.....so you jangan bakar pondok dia yang baru buat renovation. Nanti kita tak dapat singgah baca n3.LOL

Have a nice day.Regards

Small Kucing said...

Nampak sedap tu...

Amelia said...

Hi Marie, it's me again. Lapar... so singgah cuci mata kejab. LOL

My dearest Kak Q punya BMW itu I cuma gurau-gurau aje tau. Kereta tu ada lagi kat Toy R US, I belum sempat nak courier kat dia lagi, hehehe

Have a nice day, my dear.

marie said...

alah queenie, jangan lah merajuk...musim hujan ni, kan tambah besar banjir kat KL nun...bukan tak nak jemput, tapi french loaf dari Mel tak sampai lagi, dia kata u nak jemput dia dgn BMW u kat KLIA nun...ha ha ha..gurau aje dear...sambil2 i makan tu kan, i ingat kat u tau...it's the thought that counts kan..kan...peace dear..:)

marie said...

Mel...takpe, don't worry..nanti u datang dengan queenie, i masakkan lagi..just give me 1 week notice tau sebab nak pi cari tulang kambing dulu...:)..janji u bawak french loaf ye...

oh..nasib baik that BMW bukan dari pakcik tu (matilah Lee bakar pondok i sebab panggil dia pakcik...ha ha ha)...tapi since u pun belum courier lagi BMW to queenie tu, u tambah ajelah lagi sebijik utk I...ha ha ha..boleh i letak utk jamu mata atas meja ni hah..jadi sumber inspirasi jap....:)

Amelia said...

Hi my dear, lepak sini kejab. I punya kak Q lepas makan kosui dia kata nak datang umah u. So I pun singgah lag tengok apa dia buat kat sini.

Kalo mau pi umah you, mesti inform so that you can cook a storm for me and kak Q, sama Mokcik sekali. LOL
Itu french loaf I mana boleh lupa, bawa seorang satu, so tak payah rebut.

Agaknya Lee tak kisah kan? kalo pangil dia pakcik? hahaha Jangan nanti dia bakar I punya pondok plak
Nanti you kan nak belajar buat kosui at my beautiful green KC.

Next day I akan tunjuk you buat kosui gula melaka, mesti boleh jadi punya. When I nak buat I inform you ya.

Ok, add you to my list sebiji BMW dari Toy R US. ;)

Have a nice day, *hugs*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...