Tuesday, May 15, 2012

Happy Birthday Mama

Hari ni hari jadi mak aku...selamat hari jadi Mama, moga panjang umur, sihat tubuh badan, murah rezeki dan diberkatiNya sentiasa...

hari jumaat lepas kami balik sekejap ke kampung sebab dapat tau mak aku tersadung kayu kat rumah kawan dia, so jari kaki dia berdarah...mak aku ni ada kencing manis...risaulah hati aku ni kan..nak-nak bla dia pun risau, kita pun tambahlah risau...so aku ambik cuti hari jumaat tu, khamis tu pun aku ambik time off 2 jam, bolehlah bertolak awal sikit ke dungun...

bila aku tengok luka tu kan, aku tak rasa dia tersadung kayu..nampak macam kena benda tajam cam kaca gitu aje sebab luka menghiris gitu....mak aku pantang makan semua, makan ubat dan SIL aku pun tiap-tiap 3 jam cuci luka tu kan...syukurlah takde apa2 yang teruk, luka pun tak bernanah walaupun darah still ada...

anyway, hari ni besday mak aku....semalam tepon dia, katanya luka dah tak berdarah...lega sikit dengarnya...

hadiah hari jadi dah kasi awallah time balik hari tu...kira sekali dengan hadiah hari ibu lah...and esok hari guru pulak...mak aku ni dulu pernah kerja cikgu, so kena wish hari guru jugaklah kat dia kan...;)


6 comments:

Amelia said...

Hi Marie, happy belated mother's day to you. And Happy Birthday to your mama too.

You balik kampong ya, no wander tak nampak you.

Jumpa you lagi, nak siap kan kerja dulu.
Have a nice day, cayang you, muahhzzz....

pizli said...

Harapnya kaki tu sembuh cepat.

Anonymous said...

Sweet Marie,you are a good daughter insyaallah sembuh cepat your mother nya kaki,with you going back to see her lagi cepat sembuh. dari uncle AL.

marie said...

Thanks Mel..balik kampung mengejut Mel..plan weekend tapi ambil awal sehari..mak punya pasal kan...tak senang tidur nanti bila risaukan dia...he heh

marie said...

pizli....syukur bila call dia semalam, darah dah berhenti kuar...cuma still kena dressing sebab luka tak sembuh lagi...

marie said...

Uncle Al...saya cuba menjadi anak yang terbaik utk dia..sebab dia kan Mak kita kan...waaa!!!...sedih pulak tengok dia sakit cam tu...tapi yelah, bila anak2 balik, segar sikit dia...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...