Tuesday, May 22, 2012

hujan..hujan...

hari ni putrajaya hujan dari pagi....aku pulak, sampai-sampai ofis, dapat call dari kawan lama yang kebetulan ada meeting kat putrajaya..since meeting dia start kul 9 pagi dan masa tu belum kul 8 pagi lagi...so dia nak datang singgah kat opis aku dulu...

and biasalah bila dah lama-lama tak jumpa, banyak lah cite  kan...sedar-sedar dah dekat kul 8.30 pagi dah hah....dengar bacaan doa kat PA system...dah aku tak pi beli breakfast lah...

dah lah hujan kan..tak breakfast pulak...perut berkeroncong je...sejuk-sejuk ni dapat ikan goreng panas-panas cicah sambal belacan...sedap nih...he he he..

godek gambar lama, jumpa gambar ikan bilis XXL ni yang aku goreng dengan tepung goreng KFC tuh..ni gara-gara si Queenie lah ni, kasi idea-idea bernas dan lazat seperti ini...

sedap ooo makan time-time panas, rangup ke tulang...he he he





 ni pun gambar lama jugak ni....sotong goreng bubuh mixed vege je....sempoi aje lauk aku hah..tak reti nak lauk gempak-gempak..dalam-dalam lauk sempoi cam ni pun, aku telah membantu menambah berat badan sendiri kan..kalau lauk gempak-gempak, ermmm tak larat aku nak bayangkan cam ne...he he


10 comments:

Small Kucing said...

bagus bagus..hujan banyak lagi...sangat panas ler kat sini. ANyway...me so hungry la. Bukan kerana nampak ikan bilis XXL but tu sotong tu...nampak sedap sekali

Amelia said...

Hi Marie, wah... shiok ya pagi2x sejuk makan ikan goreng panas 2x. Nak minta share sikit, hehehe I ini ari bekfes soto ayam.

Sayang tak jiran ngan you sama Kak Q, kalu tidak you 2 orang boleh tolong I habiskan apa2x kuih,roti dan kek keluar dari dapur I. Kalu ada chance jumpa, nak belanja you 2 orang makan. Asal jangan kedai itu tongang terbalik sudah. LOL

Have a nice day.

Anonymous said...

Sweet Marie,hujan2 ni best kalau pekena soup ekor panas panas gan sambal belacan,ingat nak suruh chef Aunty buat lah,tapi takut masih WORK TO RULE LAGI,masih berangan kat bawah pokok nyiok kat Langkawi tu. ahahahaha,tak tahan overtime schedule Aunty,ni nak kena bawak kat industrial court lah,Azwa cam na ada chance menang tak?dari Uncle AL.

Uncle Lee said...

Hello Marie, apart from salt fish, I love ikan bilis.
When we left Malaysia long ago, I packed one big box of ikan bilis and salt fish, tu Kuantan salt fish as well ikan sepat from Alor Star.

We can get ikan bilis here, more from Thailand, Vietnam....but somehow never seen ikan sepat salt fish. Lain2 ikan salted fish ada....tetapi I prefer only 2, Kuantan and Alor Star salt fish.

You have a nice day, keep well.
Lee.

marie said...

SK..umah auntie ni semua jenis species seafood...tapi now auntie dah sakit-sakit tumit kaki...takutlah gout pulak...maybe kena tukar cari vegetarian food kan..:)

marie said...

Mel...i betullah tabik spring kat u..u boleh buat soto ayam for bekfes...kul berapa u bangun Mel..i kalau makanan special2 cam tu, time weekend bolehlah sebab breakfast kul 10 pagi kan...he he he..

Mel..i rasa kalau i and Queenie jadi jiran u kan, bukan we all tolong habiskan kuih-muih u...we all melantak dulu sebelum kuih sampai dalam pinggan lagi hah....ha ha ha...mesti nanti u penat kan...asal you masak aje, we all calling-calling tepi tingkap dapur kan...ha ha ha..

Queenie said...

keh3...

tu ikan bilis goreng tepung, mau tak cukup sepinggan...

marie, kalau la one day kita berdua plus mel bukak kedai makan, gerenti customer nya takder orang lain, balik2 muka kita jer hahaha....

sendiri masak sendiri jual sendiri beli sendiri makan sndiri kira untung rugi...dgn badan yang semakin tak mengkurus hahahaa

pasembor mana yang kick huh?

CA said...

Uhh Behnya Ujanzzzz..
Area puchong (umah saya la..) dah lama tak ujannnzzz...sian pepokok saya..keringgg je...tuan dia je makin dumuksss menten ngap x berenti...

ooo itu bilis goweng wesepi sis Q ekk...nanti nak cuba la...heeee semua wesepi owang nak cuba..tapi akhirnya dok bolak balik menu tu jugak..kikikik...

Emy Tak Kecik said...

ishh selera kt baca entry ni...dh la tgh pose hehe...

saje singgah berziarah :D

Small Kucing said...

Marie, ke mana menghilang? 2 weeks no post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...