Thursday, September 5, 2013

Ayam Penyet Puspha, Salak Tinggi

kat Nilai ni ada satu kedai ayam penyet kat depan dataran Nilai, sederet dgn Murni Nursing College tp aku pernah makan sekali aje kat situ, sebab sambal dia memang pedas menyegat ( I likeeee) tapi rupa cam sambal belacan..

hat kegemaran aku Ayam Penyet Teteh kat Bangi tu tapi sejak raya, asyiklah tutup...telefon tuan punya kedai pun x berjawab...gigih aku kan, sampai hp nomber owner pun aku ambil...senang nak menjejak kasih kalau dia tukar lokasi...

since dia dah lama tak bukak kedai, bila2 rasa nak makan ayam penyet, aku akan ke port yg aku baru tau di Salak Tinggi...ayam penyet Puspha...kat sini selain ayam penyet, ayam panggang, pecal lele, bakso...ada jugak dimsum....sedap you...

aku dah beberapa kali makan kat sini..tidak mengecewakan..kedai mmg tip-top bersihnye...sambal dia sedap...

 ni habuan 2 malam lepas....ni set aku...ayam penyet...harga rasanye RM6/set...

ni yg anak2 aku punya...mmg kalu gi ayam penyet, dia akan mintak ikan keli...hat kat restoran ini, dia punya set memang dpt 2 ekor/set...harga pun rm6 jgk...sbb tu anak2 aku suka sgt pi makan kat sini...

balik dari makan2..tengok apasal stesen minyak semua full...rupanye minyak naik daaa!!!!...

ni alamat restaurant....

D271, Kosmopleks, Jln 7, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang..
Tel ; 010-2811066

(aku tak dpt apa2 komisyen ye....he he he)

3 comments:

Uncle Lee said...

Hello Marie, I love the name, 'ayam panyet'. Chakap England, 'flat chicken'.
I suka your cooking, looks so delicious.
If jemput datang makan tentu rosak nama mak saya...sebab I lichin tiga pinggan nasi, ha ha.
Ada sambal belachan lagi.

Old days when Malay friends invite me for dinner, the pakcik, makcik will say, "makan Lee...makan.."!
And saya hantam no brakes, ha ha.
Tali pinggang pun kena longgar dua lobang.
Have a fun weekend, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

nur marina said...

lee...makanan ni kan, walau simple tp kalu home cooked, mmg sedap kan..walaumikan cencaru bakar dgn sambal belacan je..

lee...u patut pi makan umah pakcik tu pakai kain pelikat tau...senang nak kasi longgar...cuma kena hati2 jangan londeh pulak ...terus nanti makcik tutup mata tau...he he

See u lee..

nur marina said...

lee...makanan ni kan, walau simple tp kalu home cooked, mmg sedap kan..walaumikan cencaru bakar dgn sambal belacan je..

lee...u patut pi makan umah pakcik tu pakai kain pelikat tau...senang nak kasi longgar...cuma kena hati2 jangan londeh pulak ...terus nanti makcik tutup mata tau...he he

See u lee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...