Sunday, September 8, 2013

Sup tulang merah singapore di Pajam

Sendiri buat sup tulang merah ni...resepi ambik kat google...

Tengok kaler, memang cukup merah sbb aku ter overdose dgn tomato puree..tak yah bubuh pewarna merah...so tangan x lah merah2...

Kalu dr segi rasa...kalu org singapore makan...mesti depa komen...rasa x authentic...yelah, opkos tak betul2 sebiji rasa cam kat beach road...tp bolehlah...

Aku rebus tulang kambing ni kat dlm rice cooker dkt 5 jam jugaklah...nak kasi betul2 lembut...siap aku rebus dgn air coke lagi tuh...senang empuk...

Jemput...jemput...sila makan...

Ulang tayang sekali lagi...

 pinggan aku....

Tulang kambing ni boleh beli di KIP Mart senawang..murah jah...rm9 sepaket...dlm tu ada dkt 10 btg jugak lah...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...