Monday, November 10, 2008

Big Splash + Food = Fun

My twin really have a big splash last weekend. I make a promise to bring them to the usual swim-swim pool (my twin's word for swimming) last weekend if they behave themselves. And the reward really do wonder to their behaviour on Friday and as they have did their part and as I have to set a good example for them (yelah, selalu bad example aje yg den dok tunjuk kat depa kan)....so early Saturday morning, we off to the public swimming pool at Presint 9, Putrajaya and then to smaller swimming pool at Precint 16..they don't even want to take bath at home and went there in their baju tidur...

muka baru bangun tidur...


dah masuk kolam...punyalah seronok tu..


Adam practising kawad at the floor fountain..but due to some technical problem,
(actually, there are water coming out from the wall too)
the techicians have to do some repair work and thus, forcing us to go to another pool ...


Dah penat berenang, ajak pulak makan ais krim kat Alamanda,
sedangkan kat umah pun ada drive thru McD..tapi nak jugak pi Alamanda tu..

Yang ni Si Johan

Balik umah..malas pulak nak masak nasi..so buat meat ball aje kat hero-hero I tu..

Lepas makan tu..they doozed off until 4.30 pm..actually, they rarely have a nap that long, usually it is just about 1 hour ...and since I have quite a long, quiet evening, so I managed to pack 3 boxes of the twin items.. a good start huh!!!..later that evening, we went to 1-Utama..saje nak ajak my hubby to try ayam penyek...the famous Indonesia delicious recipe...

The first good picture taken by Johan
Warung Penyet..just beside the bridge connecting Ikano n The Curve

Air cendol cincau (RM3.90), Air Gembira (RM3.90)

Ayam penyek (RM7.90)...boleh kongsi dua org...the dish comes with tempe n tauhu goreng

Chicken wing penyek (RM6.90)..the sambal really syokkk...the taste is good...

16 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam KAK MARY,

Amboi mak...meriah kari sungguh noo anak-anak akak tu...seronok dok main sana-sini sambil makan2. Psstt..alangkah bestnya kalau saya jadi anak akak...tentu saya pun akan jadi meriah kari macam ADAM n JOHAN tu...hehehe! Muahhh;-)

N.M.Ibrahim said...

tu lah husni, org dah cakap, jgn gatai noo nak pi pindah ke penang nu...kot duk dekat kan boleh sama2 meriah kari dgn akak sefamily...

Tem said...

ape ni kak, tak igt ke cik mad ckp, change the structure... asik kasi adam johan makan fried food je.. kasi la ratah carrot ke.. hahahahahha...

sedapnye meatball tu.. akak uli sendiri ke?

ayam penyet mmg sedap.. hehehe.. rempah dia sedap.. tp cam oily sket kan..

N.M.Ibrahim said...

tu lah tem...struktur tua ni dah susah nak betulkan ni..tapi kena try jugak, kot tidak sia2 aje pi kursus hari tu...

oh ye..meatball tu buatan Azmy, bukan air tangan akak..sos tu pakai sos segera Ikea utk meatball dia tu..ada jual kat kedai ikea tu..sedap...

putera said...

tol la mary, chicken frame la, ayam penyek la....pasni makan 'ayam mangsa langgar lari' plak lah kut....heheh....aku suggest ko kasi makan ulam2 dan salad lagi sesuai..........

N.M.Ibrahim said...

aku makan apa ulam timun n kobis tu...heh!heh! tapi pada aku, sedap lagi ayam goreng rempah mesia...tekak mesia aku ni...

heh! kau bila nak buat blog ni?

adie-ishmael said...

ayam penyet tu sedap kan...makanan dari Indon...

N.M.Ibrahim said...

ayam tu sedap tapi rasanye lebih kurang mcm ayam goreng rempah resepi org kita je...yg kat warong penyet tu tak pedas sgt, tapi sambal dia memang kaw punya...pada saya, rasanye sedap lagi ayam goreng rempah kat pasar ramadhan equine park..lain kali nak try ayam penyet kat bangi pulak, org kata sedap...

Faina Arisya said...

sedapnya makanan.. terliur pepagi ni.. hehhehe... nanti jawab TAG yer..

N.M.Ibrahim said...

faina...first time kena tagged..nanti i sambungkan...nak ambik gambar workstation dulu...

putera said...

nampak sedap la ayam penyet tuuu....hari tu tgk gitu2 ajer...bila tgk foto lama2, emmmm yummy..yummy....best gitu....
nanti bole la ko masak special utk kite org yerk...
psst....blog aku? nanti aaaa, tgk fikir nama blog dulu....ko 'my box of chocolate'...aku plak...my box office...hehehe

N.M.Ibrahim said...

aku dah jumpa jugak resepi ayam penyet ni tapi tak pernah try lagi...nanti kot aku sempat penyekkan ayam tu, sempatlah aku buatkan, kalau tak aku penyekkan aje ayam goreng kunyit tu..

alah kau letak ajelah nama blog tu...the world..kau kan banyak kawan sedunia

Catz said...

n.m,
kat bangi ada ayam penyet ke?
yg saya pernah dgr kat cyber jaya ada..tapi saya belum jumpa lagi kedainya...katanya di food court sana..ehmm....sedap ek..indonesian food nih...nasi padang pun catz sukaaa

Ishan_Qureshi said...

Salam MAMA,

La, sampai hati noo mama kata chek gatai! Chek tak penah gatai pun...chek cuma dok meghela sikit-sikit ja pun...gatai-gatai chek tak penah! Hahaha:-)

N.M.Ibrahim said...

catz,,kat bangi dengar ada kat kedai sama deret dgn masjid hijau u..nama kedai tu mc nama herba..tak ingat pulak nama betul apa..tapi saya pun tak pernah try lagi ayam penyet kat situ..nampak kat salah satu blogger je dulu..

N.M.Ibrahim said...

ishan..yelah, kau memang tak gatai..cuma gatai mulut n tangan aje pi mintak tukar n isi borang tukar kan...bila nak mai KL lagi ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...