Wednesday, May 27, 2009

Poco Poco

Korang pernah dengar tak tarian poco poco..

ia adalah sejenis tarian line dancing tapi selalunya pakai lagu poco poco indonesia. or lagu-lagu dangdut.tapi langkah tarian ni, boleh digunapakai utk banyak jenis lagu lain jugak..

tarian ni, bila u dah hafal stepnye..memang senang aje and ada mcm-mcm jenis, twist lah, a go go lah, silat lah..mcm2 lah versinye..tapi saya tau versi basic aje..

tarian ni..kalau korang jenis tulang keras tak boleh melentuk2 kan badan mcm penari ronggeng pun tak pe..memang korang boleh buat ye..cuma belajar simple step dia aje..nak tunjuk tak retilah pulak tapi kat youtube tu ada..korang cari sendirilah ye...

saya mula mengenali tarian ini ketika kursus Polis di Maktab PDRM Cheras, tahun 2006...

seronok jugak tarian ni tau...and kalau buat bersungguh-sungguh..memang berpeluh tau..kira mcm aerobik jugaklah...

actuallynya dah lama tak berpoco poco ni...tapi last saturday, kaum hawa kat kawasan perumahan ni...buatlah sesi poco-poco and saya pun join...

wah you...di tambah dengan tayar spare dikeliling pinggang ni..and size tyre pun dah makin melebar ukur lilitnya...

buat pulak non stop for 30 minit..memang berpeluh kau..sampai menitik-nitik dlm t-shirt tu sampai ke hujung jari kaki tau...

and kesudahannya...semoga aktiviti tersebut diteruskan..

sebabnye..nak harapkan saya buat sorang2 kat umah tu..memang takde nye...buat jadi bahan gelak ketawa boyfriend saya kat umah tu, adalah..

skrg ni..anak2 pun dah pandai komen..ibu gemuk..boleh gitu..

nantilah ..kan ibu korang slim balik kan...habis melaram dgn kebaya semula kan...susah jugak nantinya kan...

1 comment:

mama said...

lawak la akak ni...
teringat pulak masa2 dpa..
sy pun pening nak buang spare tyre nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...