Friday, May 29, 2009

Bunga saya

pokok kipas udang saya yg baru kuar bunga..skrg dah ada 2 bunga..
gambar ni gambar lama tu yg ada sekuntum aje..


hydragea baru kembang sedikit...masa ni ingatkan kaler white...

gambar close up sikit..ni pun gambar lama jugak ni...

ni dah full bloom..cantik kan..dia jadi purplish ... geram sgt tengoknye...
tapi musim panas ni, kena selalulah menyiramnya..


close up hydrage yg sama ... suka hati tau tengok bunga ni kembang mekar ...

4 comments:

amoi said...

cantik bunga kau mary. kakak aku suka sangat ngan hyderanger (ntah spelling macam mana). Aku dah update blog...thanks for reminding me. It's about time pun aku update.hahaha

N.M.Ibrahim said...

moi...hydragea ni org panggil bunga zaleha atau bunga kembang 3 bulan..tak taulah bila zaman pulak dia nak berbunga tu..kau bila nak mai Nilai ni...

CATZ said...

wah..sejuk tangan ni kot..tanam pokok bunga gemuk2 dan mekar kembang..
catz tanam pokok sumer mati..hahaha..
btw.lawa2 pokok bunga..sejuk rumah kan..

N.M.Ibrahim said...

catz...tangan ni takdelah sejuk sgt sebab pokok cili tak hidup pun..tapi memang sukalah tengok bunga kat umah tapi sayang kena tanam dlm pasu je..rumah tengah.takde tanah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...