Thursday, October 21, 2010

Mat Rempit

Dalam kereta, di trafic light Teras Jenang...

sebuah motosikal berhenti di sebelah kereta kami..

tingkap kereta dibuka kerana nak rasa udara sejuk malam hari..

dalam kesyaduan malam itu...dlam kesunyian itu..

tiba-tiba...

"Abang...abang ni mat rempit ye?" suara Adam berbunyi..

rupanye dia pi tanya brother naik motor tu..

apa balasan brother itu ye...

...


....



.....


!!!!! menyengih jelah....

4 comments:

lien said...

erk..beraninya adam..:)

marie said...

ye lien..dia mmg terlebih berani...selalu tegur mat bangladesh kat pam minyak, jumpa african kat KFC pun dia tegur..mmg peramahlah mulutnya..

and sebab itu jgklah, selalu aje kena cubit dgn mak dia..berani tak tentu pasal...seram tau...

Uncle Lee said...

Hi Marie, ha ha....made you quiet suddenly hear that, huh?
I have heard about these ;Mat Rempit'. That bad, huh?
Here we had the Hell's Angels', gun running, drugs, women, you name it.

One fine day, the police did a dragnet in several provinces, netted the big boys as well others....sekarang they enjoying free food and lodging at her Majesty's expense. Habis cherita.

You take care, ya! Have a nice day, Lee.

marie said...

Uncle Lee..kat sini punya versi mat rempit, selalu pakai honda cup or kapcai je..yg pakai motor besar ni, depa tak merempit though selalu konvoi, tapi dgn cara berhemah lah...

ye..agak menyeramkan bila anak kita sapa stranger like that..nasib baik budak tu bukan mat rempit,kena dia sapa mat rempit betul, tak pasal2 kita org pulak berlawan berlumba kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...