Tuesday, October 12, 2010

Meja itu...

kan semalam aku dah cakap nak letak gamabr meja tu kan..

hah..muka dia macam kat bawah ni..ni barangan used dari hotel ni..yg org buat letak luggage dlm bilik tu..

kat atas meja ni dia alas dgn karpet tapi nanti weekend, cik abang akan pi cari plywood utk letak atas ni...

kalau beli barang secondhand mmg cam ni lah sikit..kena pandai2lah modified to suit our needs..

meja ni tak tinggi sangat..sesuailah dgn ketinggian bebudak tu..nanti kot, depa dah makin tinggi..kita try modified lagi meja tu to suit their height ye..


Dan ini pulak gambar kabinet kat dapur tu...suka aku sebab semua barang2 aku nak memasak boleh letak dlm kitchen..sebelum ni, barang2 ni dlm bilik maid kat bawah tu..sebab aku takde maid kan..so bilik tu jadi ala2 storelah..
aku dah lama dan masih berangan nak ada pantry ala-ala Chef At Home tu or cam Niggela Dawson tu...best ooo..segala macam jenis rempah and bahan memasak seantero donia ada dlam pantry depa tu..tapi memandangkan kita ni kat cuaca panas khatulistiwa, agak tidak sesuai lah nak buat cam tu kan ... mau berbubuklah semua rempah tu..depa takpe, iklim sejuk, letak rempah kat luar tu ala2 duk dlm peti ais..

Aku harap lepas ni aku akan lebih bersemangat utk memasak..


Ni gambar atas bawah..kat bawah tu, ruang menyimpan lebih luas sebab dia punya lebih lebar dari para kat atas..

and semalam aku masuk dapur dgn aura lain sikit...ni belum lagi aku dpt peti ais idaman kalbu aku tu, mau aku masuk dapur bersolek bagai kan..almaklumlah, aura positif terlebih suda....


6 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, tengok your cupboard...boleh saya datang nak pinjam gula buat iced coffee. Da lupa beli tadi.
Ha ha.
I love that pic of your 2 kids at that table, look cute.
You have a nice day, keep well, Lee.

3H said...

Hello marie..

Aku ni hanan lah..ntah tadi aku bukak fb tercame across hang punya blog kat mel's comment.
Aku dah jadi stalker ni..
Kelakar gila la blog ni..ni time maghrib..patut nak mandi..terpaksa hold. Sebab tak tahan gelak baca ur stories.
Good2x..nanti kita jumpa ek.

marie said...

Uncle Lee; tak yah pinjam2 gula..saya buatkan terus kopi o utk unclee, janji dtg Nilai lah ye..

Hanan: camne pulak blog aku boleh ada kat mel punya comment..anyway, aku tulis blog ni sebab nak lari tensen dr tugas2 opis ... sebab tu takde langsung n3 psl kerja...cuma hal2 yg aku suka buat iaitu makan, makan, makan

Uncle Lee said...

Hi Marie, how you doin'? Just dropped by say hello.
Have a great week, Lee.

faryna said...

hehe suke suke sukeee... dah la byk pakai Tupperware :D

marie said...

feyna..nanti kalau nak beli tupperware, jgn lupa order dgn akak ye..kalau bol;eh, dlm peti ais pun, u pakai semua tupperware ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...