Wednesday, December 14, 2011

teringat dulu-dulu...


hari ni aku rasa nak kena control sikit diet aku sebab dah 3 minggu aku asyik dok makan nasi siang malam...

dan hari ni aku bekfes dgn vegetable cracker cicah honey green tea..cheh..nama cam kat cafe, tapi sebenarnya just green tea and bubuh honey (gantikan gula)...first time aku try masa makan kat Aunty Aini's Place, Nilai...sedap and refreshing gitu..

tapi yang aku nak cite ni, bila setiap kali aku tengok biskut ni, mesti aku teringat kat sorang anak murid aku dulu..masa tu aku jadi lecturer biology kat MSM Kuantan utk budak-budak Asasi Sains UM...and this student ni memang baik dengan aku...kira aku ni jadi along dia jugaklah, kalau hujung2 bulan, dia takde duit, aku lah tempat dia meminjam duit sementara nak kuar bandar ambik duit kat ATM kan...baik budaknye..

sampaikan masa aku dah berhenti kerja kat sana and kerja kat KL pun, dia pernah jumpa aku and jemput aku pi umah makcik dia kat PD/melaka (aku tak ingat dah..) sebab masa tu musim durian and dia ajak makan buah kat umah makcik dia ni...he he he..aku kan rezeki tak tolak ye..

tapi now dah lost contact dah...semua dah kerja dah ni...sebab aku jadi lecturer tu 13 tahun lepas...

yg pasal biskut ni, aku ingat lagi bila biskut ni mula2 kuar and mula-mula biskut di pack dalam pack kecik-kecik cam ni, kira convenience lah kan nak makan...sebelum tu kan biskut pack setengah kilo tu, takdelah packaging cantik2 cam ni...

dia ni punyalah suka biskut ni..sampaikan cite kat aku...punyalah beriya cite ada satu brand baru biskut, sedap sgt, memang bestlah kata dia...tapi mahal tau Miss...(time tu depa panggil aku Miss marina..yelah, muda lagi kan, bujang lagi....ha ha ha..oh ye time tu depa tak panggil Cik sebab maktab tu sebelum ni buat program AAD utk student pi USA, so lecturer memang di panggil Miss and Madam..tu yg bila student asasi masuk pun, depa follow aje tradisi tu...ha ha ha..rasa cam minah salleh lah pulak kan, tu nasib baik aku tak suruh depa panggil aku Miss Mary kan...ha ha ha)..

ok...off kejap iklan..balik ke cite biskut..aku ni punyalah memikirkan apalah biskut yag sedap sangat, sampai jadi kegilaan student lah...mahal pun student sanggup beli..yelah, time tu biskut harga RM3 sepaket tu kira mahal lah kan utk poket student (ni tahun 1997-98 tau..)..tapi sebabkan dia nak sangat aku rasa, dia kata..takpe Miss, nanti saya beli bagi miss makan satu...

yok yok lah aku dok mikirkan apalah biskut ni..sekali bila dia kasi...ha ha ha..oh, biskut crackers aje cuma perisa vege ni baru kuar dengan packaging baru..tu lah semua jadi hairan bin ajaib jap..

anyway, betullah kata dia, biskut ni memang sedap..paling best, cicah teh o...sila..sila...

p/s: i wonder manalah pi budak tu..entah2 dah jadi bapak orang dah..

7 comments:

pizli said...

Haah biskut ni sedap tapi nasi lemak lagi sedap hehehe.. Saya pun kena tukar breakfast at least..

MOKCIK AZWA said...

oo biskut ni memang sedap Marie..tambah2 lagi kalau dapat percuam lagiii sedap hahaha... (selalu dapat dalam flight heheh)

Anonymous said...

Sweet Marie,wow tak sangka ya lecturer tu wah bila baca story ingatkan murid perempuan rupa2 nya lelaki,mesti ni case student falling for the lecturer,sampai bagi biscuit vege lah tu ahahahaha memang pun sedap bisikut tu,ni pasai nak loose weight ni Uncle tak dapat nak komen sebab dok kat penang ni gan masakan Aunty,jangan kata nak hilang kilo tambah kilo lagi ada ahahahahaha,ok gotta go cari buku cerita cow soup eh eh salah chicken soup adoi dah tua2 ni sampai chicken gan cow pun tersilap.maaf ye nanti kena saman.oh ya cakap pasai bisikut ni biasa lah uncle stock banyak sebab bila Aunty naik jadi Dragon merlin dapoq tutup cook on strike bisikut kering gan milo lah jadinya ahahahaha.dari Uncle AL.

marie said...

pizli..tu lah pasal...dah lah kat cafe tu ada jual nasi lemak bungkus daun pisang...haru tul lah nak diet cam ni...

marie said...

Azwa...dlm hidup ni apa aje yg free memang best...paling best is love kan...he he he..

so camne kat penang, boleh lawan ke boria uncle Al...i awal-awal dah angkat bendera putih dah..tapi i tolong support u dari belakang je lah..he he he..

marie said...

Uncle...takde kemananya uncle nak falling falling ni..he he he...dia siap mintak tips lagi nak tackle girlfriend dia..ha ha ha..yg student pompuan, mintak pinjam baju nak kuar dating, yg lelaki, minta tips nak memikat..macam2 hal bila dgn teenagers..tapi seronok dok berkawan dengan depa sbb kita pun rasa muda belia je...he he he..tapi cita2 saya nak jadi cikgu tak kesampaian...tak de rezeki cuma dpt jadi cikgi kat twin tu ajelah...ha ha ha..

uncle...tak baik tau buat saya terliur sup cow ni..nak2 tulang cow...lebih sedap dari chicken soup tau...and tu nasib baik auntie bagi strike kejap aje..kalau tak, habislah semua jenama biskut ada dlm lemari office uncle ye...ha ha ha...take care uncle...

Uncle Lee said...

Hi Marie, ha ha, going on diet, again? Ya, drink lots of Chinese green tea, eat more vegetables, and avoid those horny fast foods. And fries.
For lunch, try salads and fruits....

And maybe can start jogging lima batu pagi2, or long walks?
But don't be too slim, nanti nak pakai sarong kebaya longgar, then how? Ha ha ha.
Have a nice weekend.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...