Monday, January 7, 2013

bantal ke cover laptop nih?

aku buat benda alah ni hari sabtu kemarin dulu....

cadang nak buat sarung bantal....tapi bila dah siap, keciklah pulak utk kusyen kat umah ni...nak beli kusyen baru cam malas lah pulak...

so aku rasa aku tukar jadi cover lappy ajelah...cuma masalahnye....skrg ni jarang sangat guna lappy tu...


skrg ni aku tengah belajar nak gunakan foots yg aku beli masa beli mesin jahit Mr B nih...adalah dlm 5 jenis additional foots yg aku ambik time tu...tapi sampai skrg ni aku tak reti guna lagi...tengok kat youtube pun tak banyak demo utk Mr B ni...

baca instruction dia lagilah aku fail...tak faham bila terlalu teknikal sangat ni...aku kena tengok orang demo jugak...

skrg ni aku dah reti guna foot utk buat lubang butang...tapi nak jahit butang dgn Mr B ni tak pandai lagi, jahit zip pun tak pandai lagi...takpe aku slow-slow kayuh..untung jadi student berumur ni kan, kita lebih sabar lah dari time muda dulu....he he he..sabar metetaskan semula jahitan...banyak kali ooooo....:)

4 comments:

Queenie said...

waa...cantik2nya...dh macam2 hasilnya...cute la sis!

akak punya sarung kusyen yg guna kain langsir tu pun tak siap lagi haaha...asyik tergendala ngan catering la..kenduri kawen la...

pastu masa kemas2 wardrobe aritu, jumpa lagi kain2 lama...dah siap jadi apron hahaha...ada ker org jahit apron guna kain2 terpakai?
ada...akak ler tur...

Uncle Lee said...

Hi Marie, hey! I thought you chuti in Trengganu. I missed you.
How you doin'? How was your new year?
Love your lappy cover, very nice. A designer cover.
Next one buat cover for your Iphone?

You getting a new hi-tech sewing machine? Good for you. My wife's Singer machine, hand power da more than 90 years old. Berat nak mampus! And I have to carry for her from storeroom to dining table.

I told her lagi 15 years sure cannot carry anymore. Ha ha ha. Bunyi tu machine macham 1960s diesel taxis,'clik clack, cilk, clack'.
You have a nice day, Marie....keep well.
Lee.
Oh ya, wishing you and family a very happy new year.

Small Kucing said...

eh creative leh. I dont have your talent

MOKCIK AZWA said...

Salam Marie..oooww..sangat santekkkk oooo tu cover laptop..phewwittt...

rajinnya Marie..i wish i have the same energy, tapi dengan adanya Muaz, masa agak terbatas untuk hobi lain. kena tunggu Muaz besar sikit baru boleh cari hobi baru hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...