Monday, January 7, 2013

hasil cuti tahun baru 2013 (1.1.2013)

cuti tahun baru hari tu aku dok kat umah aje sebab cik abang kena kerja kan..

pastu sebab dah lama jugaklah since balik kampung, aku tak sentuh Mr B kan...so melepas rindu kat dia lah..

hasilnye...dpt lah sehelai alas meja baru dan 2 set sarung tilam dan bantal utk kembar tuh..



ni katil si johan....kain tu pun dia yang pilih ye...

 


 hat dua kat atas ni, katil si adam..pun dia yg pilih kain...

 alas meja baru utk meja lama..he he he..kain langsir sebenarnya tu..tapi sebab murah kan, rm6 semeter, kain tebal...so rembat je...beli kat nilai 3 lah...dokat aje dgn umah den..

ingat tak quilt aku ni yg kekonon nak buat selimut pastu tu jadi table runner aje..kan hari tu jahitan binding dia azab sangat kan...now dah tau cara sebetulnya lepas tengok banyak kali kat youtube...so aku bukak balik binding tu and jahit semula..oklah sikit kali ni..idoklah azab sangat nak melihatnya...:)

6 comments:

Pizli Mat Wazip said...

Wow, cadar tu!!

Small Kucing said...

wah cantiknya.

Jahit sendiri ya.

qieranna said...

kain cadar tu pun beli kat nilai ke? comel lar...

nur marina said...

pizli...cubaan pertama tapi fail sikit bila nak jahit getah...

SK...yep, yg ni auntie jahit sendiri...bolehlah utk bilik twin tu...;)

qieranna...tq sebab sudi singgah sini...and yes, saya beli kat Nilai 3, kedai kain Ching...Rm15 semeter, bidang 90..so beli 3 meter dah cukup utk sarung bantal dan cadar, ada lebih lagi utk buat sarung bantal golek tapi saya tak reti buat...:)

MamaDaniel said...

fuyooo.. sangat produktif! jeless ai! hahaha..

kak.. table runner tu sangat cun.. sweet mata memandang.. bila nak tebar kat almari belakang kerusi ofis tu? hihihi

nur marina said...

zila...sengan nak bawak masuk opis...takut ada yg pengsan sebab cantik sangat...ha ha ha...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...