Tuesday, November 12, 2013

owl dah ada ollie

UPDATE:

aku dah jumpa blog yg kasi tutorial owl ni...klik sini 
sapa-sapa nak cuba jahit pillow ni...silalah ye ke situ...senang sangat tutorialnye...

ni aku tunjuk sikit gambar yg aku sempat snap masa buat owl tu hari..


mula-mula tu potong kain ikut pattern owl yg boleh di download kat internet...

lps potong kain tu..tampal kain tu kat cotton stabilizer..kasi kain tu keras sikit...

lps tu...trim cotton stabilizer tu ikut pattern kain lah..buang yg terlebih2 tuh..


ni sesaja aku susun2 nak tengok camne bila dah jahit..org amatur kenalah buat cam ni..kot tidak kan...adalah yg tersilap cantum kan..

pastu jahit lah...and sumbat dgn loose fibre...


ni owl dgn girlfriend dia..si ollie..tapi adik2 aku kata ollie cacat sbb mata putih...tak pun ollie dah mati kot...(aku kehabisan kain felt kaler hitam....he he he).

yg ollie ni aku olah sikit pattern ni...jadi simple lagi...senang nak jahitnye..

adik aku minta buatkan sarung buku novel dia...siaplah simple2 semalam..

6 comments:

Amelia said...

Hi Marie, apa khabar? Now you very rajin buat sewing, the owl look so cute. You're good, your handwork very neat and tidy.

Have a nice day. Regards.

Anonymous said...

Sweet Marie keep it up. You have a way with words to explain. Memang Ada oomph. Make it a business venture. Start with friends and family. Bila dah establish it can be a good side income and importantly hobby yg tak merugikan. Be proud of your handicraft work it takes creativity and talent not everybody can do. Yang mustahak ada tahap kesabaran yang tinggi semua mesti menjadi Insyaallah . .. Uncle AL.

Pizli Mat Wazip said...

Hebat betul. Hehe Tahniah!!

marie said...

Hai Mel....i punya mood menjahit baru datang balik Mel...lama sangat stop since raya puasa hari tu...teruk nak tekan break merempit balik..

hey...nanti kasi tau bila your show on air..i tak nak miss tengok...

marie said...

Uncle...doakan saya ye...ni nak buat kecil2lan je..manalah tau cukup duit nak bawak family holiday hujung2 tahun...:)

Uncle...Lee dah nak private blog dia..nasib baik kita dpt green pass kan...kalau tidak, melepas ooo..

see u Uncle...

marie said...

Thanks Pizli...menjahit ni dapat menghilang stress i mikir hal pejabat je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...