Thursday, November 14, 2013

Result UPSR dah kuar...

twin aku baru tahun 3..tak ambil upsr lagi..

tapi aku saje nak share excitement menunggu result periksa....dari kaca mata seorang guru..

chewah...walau aku hanya pernah jadi pensyarah for 2 years and 1 tahun pengalaman sbg GSTT (guru sandaran tidak terlatih)..tapi sebenarnya aku enjoy kerja sebagai pengajar nih...

mmg macam2 ragam budak lah..sampai aku pernah lah menangis dlm toilet sbb sakit hati dgn sorang pelajar kelas paling last...nak mengamuk dlm kelas, kan tak pasal semua classmate dia pun kena tempias...alih2 gi lah buat drama air mata sorang2 dlam toilet...kih kih kih...

aku kan minah air mata...dah lah aku ni kan dulu masa sekolah kira budak skima lah...mana ada berani nak bantah2 cakap cikgu...so bila dpt student yg membantah ni, aku jadi terguris sangat...emo melebih...now aku pun tak tau apa jadi dgn budak tuh..

tp yg syoknye kerja mengajar ni...walau ada 1 -2 org student yg lain style sikit perangai dia, tapi ada berpuluh lagi yg menyeronokkan...

nak2 bila ada student kita yg dulu nye problem, tapi bila dgn kita...dia ok aje...apatah lagi bila kita mengajar sekolah teknik kan, majoriti student lelaki...depa ni kalau part bergurau dengan cikgu memang boleh tahan lah..tp kita layankan aje selagi deme tak kurang ajar...

and dulu..time student aku nak duduk SPM...aku yg dok berdebar...bila nak dapat result..bukan dema aje tak boleh tidor malam, bukan mak ayah aje tak nyenyak tidur...cikgu-cikgi pun sekali tau, tidur tak lena, mandi tak basah jadinye..

and bila wajah2 comot time sekolah dulu, dtg ambil result and menyinggah ke meja kita to say Hai dan menunjukkan result periksa..(oh ye, wajah dah tukar jadi fesyen artis pop pun ada dah..he he)...it is priceless...

pada semua anak2 yg dapat result UPSR hari ini...tahniah..anda telah membuat yang terbaik dan perjalanan masih panjang...terus kan usaha...

6 comments:

Anonymous said...

Sweet Marie drama dlm bilik air, guru GSTT, aduh LOL uncle. Cucu pun baru tepon kata dia Atuk hadiah mana pass UPSR Atuk janji nak beli mini iPad pandai aje dia buat cerita Budak zaman sekarang dulu Uncle pass exam dapat hadiah bolih tengok wayang 2kali my choice of movie. Hahaha..... Uncle AL

marie said...

Salam Uncle...

hah...ni mesti atuknye ada promise dulu kan...budak2 skrg ni, memang betul2 menuntut hak depa uncle...tapi mesti atuk gi beli cepat-cepat ni kan...seronokkan Uncle...

kita dulu, tiket wayang tu dah best sgt sbb kan mahal jugak..saya dulu dpt pencil mechanical sbb dapat no.1...punyalah sakan seronok walau haadiah murah je...he he he..

tahniah pada cucu Uncle..cucu yg mana ni uncle..tahniah utk dia jugak..

salam uncle..

Anonymous said...

Sweet Marie,ni cucu yang kat KL anak my daughter. Nanti Adib apa pulak dia nak,Last sunday dia balik stay 1 day punya lah riuh,asyik new word dia 'Adib bosan lah gan granma tapi gan atuk asyik peluk manja rindu,mana tak hot aunty arhahahaha,now bila cakap tepon gan uncle dia masuk kat almari jap sebab tak nak papa mama dia dengar kata cayang atuk no.1,bila tanya dia apa kata kat atuk ,dia jawap kata atuk no3,papa mama no 1 dan2,gramma no 4,arhahahaha budak2 sekarang,ok salam dari Uncle AL.

Uncle Lee said...

Hello Marie, how you doin'?
Check out my latest blog update....
You have a nice week,
Keep a song in your heart.
Lee.

marie said...

Aduhlah Uncle...pandai tul lah Adib tu...pandai pusing2 jugak tuh...boleh tuh masuk lemari nak cakap atuk no.1...mesti dia takut nanti mak ayah dia sedih pulak tu..pandai dia cover line tuh...tp memang lah cucu ni memang kalu dgn atuk, memang klik betul..

and ofcourse lah grandma hot ooo...grandma bosan!!! aduhlah adib..adib...

saya rasa nanti kalau dia lulus UPSR, mesti dia mintak uncle bawak dia gi aussie nanti...hari tu kan dah janji dgn dia tp mak dia tak kasi kan...he he he...bersedialah uncle ye...he he he..

take care uncle..

marie said...

Hai Lee....i dah dub dab dup dab ni nak tunggu your EO train berlepas dari station nih...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...