Friday, April 3, 2009

Ayam Penyet Wong Solo

Catz ada buat satu n3 pasal warung wong solo ni...telah diberi review yang amat baik..maka saya pun mengajak hubby makan di situ last week masa ambik cuti tu...memang sedap and marveles gitu...especially sambal merah dia...tapi masa tu, kamera habis bateri..so tak dpt nak buh dlm blog ni..

and seperti biasalah, saya ni kalau tau makanan yg sedap-sedap ni..mesti berceritanya dgn cik tem...kan kawan makan saya tu...sejak hari isnin lagi dah cerita kat dia and dah beriya-riya mengajak dia mencuba di situ...memang wajib utk dia cuba..dan sejak isnin jugaklah tekak saya kecur aje bila bercerita ttg sambal tu...tapi tulah, nak ke BBB tu dari putrajaya..kenalah tunggu jumaat break kan sebab hari biasa, mana nak sempat 1 jam aje...

maka hari ni..berdondonglah kami ke sana...and betullah seperti yg saya sangka..cik tem suka sangat sambal tu..the whole set pun sedap cuma ayam kampung penyet tu takdelah marveles sgt compare dgn ayam rempah pasar malam..tapi sambal merah and kicap pedas tu memanglah sedap yg amat..kalaulah sambal itu di jual, memang saya beli tapau balik umah ye..and mencubalah kami menjadi kekonon chef yg bertauliah, rasa-rasa sambal tu sambil2 cuab meneka apakah secret recipe nye..cik tem kata dia nak try buat kat umah..nanti dia nak kasi saya rasa..kot betullah secret recipe kami tu, nanti saya postkan recipenye..

so ini gambar2 yg di snap sebelum tangan kotor and peluh meleleh di dahi menahan pedas ye..and tambah sedap lagi, kami duduk di ruang bersila...dah mcm makan kat umah dah..
.

ni cover order booklet..

ni set ekonomi yg kami pilih...RM11 bersama air mineral kecik..

cik tem punya order

close up ayam kampung penyet...sambal kat atas ayam tu pun pedas jugak.,.

hah..inilah sambal yg amat marveles itu...sampai 4 bekas kami mintak tau..tu pun rasa nak mintak lagi sebekas, nak buat ratah aje tapi cik tem kata, maunye waiter tu nanti cakap "kak, bekas ke5 ni kami kena charge lah, yg 4 tadi free, ni dah banyak sgt mintak ni"!!!...yelah, kejap2 panggil waiter, kot nak tambah makanan lagi takpelah jugak, ni dok mintak sambal tambah...mau tak hangin tokei nanti..tapi don't worry, sambal tu memang free...

4 comments:

Nuisanc3 said...

kak, rindu ayam penyet... camne niii

putera said...

kat mana ko makan ni...kasik la adres...nak makan, cam sedap jer

N.M.Ibrahim said...

cik tem..nanti kita date lagi dgn ayam penyet ye..akak pun dah teringin noo dah ni...

putera..ni belakang old white kopitiam yg baru tu...kat PKNS, belakang al zahrah tu..3 pintu kedai ni..memang kau nampak ye cuma dr jln utama tak nampaklah..pi lah rasa sambal dia tu

CATZ said...

wah...berbondong2 ke ayam penyet ..
hehehhe...try le yg lain pula nanti..sambal sotong petai kedai ni pun best....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...