Thursday, September 30, 2010

Kuey Teow Goreng

Lama dah tak memasak sejak balik cuti raya...

asyik makan kat luar or makan kat umah org aka open house...

Tapi semalam, mood nak memasak dah kembali semula..

and singgah kedai jap, beli barang2 utk kuey teow basah...

tak boleh simpan stok barang basah dah utk sementara waktu sebab fridge ku telah masuk klinik lagi utk kali ke-3 sejak pindah umah ni..

sekali tu kena tukar motor..habis RM500..

pastu tukar getah apa tah...habis lagi Rm150..

ni kena tukar compressor pulak dah...RM200..

aku dah siap sound cik abang dah..baik tukar baru ajelah...(lagipun mmg dah lama aku berhajat utk peti ais baru yg pintu side-by-side tu..)

tapi jawapan cik abang..banyak duit awak nak tukar2 baru time2 ni....

so skrg ni pakai peti ais kecik yg dipinjamkan sementara peti ais baru tu ada kat klinik tu...

oppss....balik ke cite kuey teow goreng (pas ni pakai KTG ye,malas nak taip panjang2..)


KTG ni sedap kalau ada kerang kan..tapi mana nak dpt kerang kat kedai runcit kan...so bubuh fish ball aje...makan dgn telur mata kerbau...

2 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, I just had my dinner and looking at your this kueh teow goreng, wish there are stalls here like in KL I can go wallop a plate, ha ha.
You sure very creative with your cooking, love the display too.
Ada lagi? Ha ha.
Have a nice day, stay young, Lee.

marie said...

Uncle Lee..kalau utk uncle Lee, saya masak lagi speciall..kuey teow kerang...bubuh kerang byk2 gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...