Thursday, August 11, 2011

3G

aku suka usik Adam mcm ni.."ermmmmm!!!sedapnye peluk Adik ni, sebab Adik bulat..."

tapi semalam sedikit sadislah...dialog time nak tidur...semalam dia tidur sebelah aku....sambil2 kaki dok peluk aku tu kan.....

"erm....sedapnye peluk ibu ni...."

"ye ke Adik...sebab apa?"

"sebab ibu bulat.."

"ye ke bulat lagi...kesian ibu, ibu makan sikit aje..bukak posa pun tak makan nasi, tapi ibu bulat lagi ye?"

"Aha...sebab ibu dah tak boleh kurus dah..."

"aik..apa pulak tak boleh..tu yg dlam biggest loser tu, lagi bulat dari ibu..pun boleh kurus tu.."

"ohhhh....itu sebab dia makan sikit dan dia buat itu ini, tolak itu ini semua tu.."

"apa dia buat itu ini, tolak itu ini tu...exercise ke?"

"hah  exercise...adik tak tau perkataan apa?"

bolehhhhh!!!!....anak kau sampai tak tau perkataan exercise...punyalah kau tak pernah exercise kat depan dia kan...waaa!!!! wehhh!!! aku pernah lah bawak depa pi jogging sekali dulu kat taman...tu kira exerciselah...walau setahun sekali...

8 comments:

pizli said...

Hahahaahahahhahahahaa...

MOKCIK AZWA said...

hahaha..adoiyaii..anak2 suka meniru kan..kita kata dia bulat, dia kata kita balik hahaha..

MamaDaniel said...

:)

Sis marie. jemputlah amik award kat blog mamadaniel.. :)

Anonymous said...

Marie insyaallah bulan posa ni can lose 3kgs you must believe before you can even try.Believing is half the battle the other half is the doing it,memang easy to say. But important is how you feel kalau healthy it's ok Uncle pun over bulat hahaha but I believe I can do it.. Salam Dari Seoul Korea

marie said...

Pizli...tu lah, speechless jadinye....tapi tambah semangat ni nak kuruskan badan...ha ha ha

marie said...

Azwa...tulah budak2 mmg suka tiru mak ayah tapi tak tahan tu, dia betul2 ingat kita tak boleh kurus tu....wait and see ye...hopefully, saya berjayalah turun 3 kg ke posa ni..

marie said...

mamadaniel...thanks for the awards..will collect it at your pondok soon

marie said...

Uncle...lelaki bulat takpe, nanti the wifey will say "the more of you to be love..." ha ha ha..

tahun ni cam bersungguh betul jaga diet time berbuka...tapi now saya kena kuatkan will power to face Aidilfitri lah...takut nanti with all the rendang, ketupat, nasi dagang etc tu...wahhhh!! can bloom back to before posa pulak kan...

Ok Uncle...selamat berpuasa di Korea ye...jgn jeling2 awek korea ye...kurang pahala nanti...ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...