Monday, August 15, 2011

hadiah utk aku

hari ni kan orang gomen dah dpt bonus...masuk awal pagi tadi lah kot kat bank aku...

dan sebab dah lama tak merasa bonus kan, so aku dgn tak sabarnye, terus keluar ke alamanda, draw duit bonus dan membeli hadiah utk diri sendiri...apa-apa hal kena bagi rewards kat diri sendiri dulu...ha ha ha..

lagipun, kan tu duit bonus kerja kan...sebagai tanda penghargaan majikan atas titik peluh pekerja dia kan...so penat dah aku kerja ni...apa salah nak beli hadiah sendiri dgn duit bonus kan...tak salah kan...

ha ha ha...puas aku meround alamanda tu, nak cari hadiah yang aku nak...

memang aku dah set dah apa yang aku nak, cuma aku nak survey harga ajelah....tengok mana yg paling murah...

dah akhirnya...dptlah aku jumpa yg aku rasa reasonable lah harga dgn barang itu...

dan aku sangat gembira skrg ni...walau aku tau, bila aku balik umah nanti, mesti kena sound dgn suami aku....so bersedialah aku dgn hujah-hujah yang akan dibentangkan ye...





dan inilah hadiahnye....suka..suka....walau brand biasa aje...




























tadaaaa.....

sebab apa, sebab blender lama yang telah berkhidmat dengan aku selama 14 tahun telah lama terkorban dalam perjuangaannye...terima kasihlah pada Mr khind, walau dikau dah terperosok dlm stor rumah tu, jasamu tetap ku kenang...dari zaman aku anak dara, Mr khind telah berkhidmat sehinggalah aku dah beranak 2 orang ni...tq tq...

pada suami aku..."eh...dah setahun lebih awak janji nak baiki konon blender lama tu...tak baiki-baiki jugak...hah, dah saya beli yang baru aje..."

aku tau mesti dia hangin tapi aku sayanglah dok guna blender kaca utk blend air buah tu dok memblender kunyit, bawang halia semua....last2 air buah pun dah rasa bawang ni....

he he he...tapi awak jgn marah ye sbb saya pakai duit bonus dan ini hadiah utk diri saya ye....nanti saya buat sambal belacan ye...ha ha ha..

9 comments:

pizli said...

Hehhehe blender untuk seisi rumah dapat benefitsnya..

Uncle Lee said...

Hi Marie, nice blender. Yes....nothing like rewarding yourself after working hard at work.
My wife mesti ada blender, buat her sambal belachan to orang juice ke apa2.

My wife also waiting for her bonus, akan datang....
I da tau tentu either handbag ke kasut, or both.
I think she already bought 8 pairs of shoes, I am still wearing the same one.

Pakai sampai rasah the road, carry up foot tengok why can feel the batu......ahhhh, ada lobang!
Okay, then only beli new one.
Check ada sale ke tidak.
I love old shoes, very comfortable.

Okay, apa you nak buat to run in your new blender?
Sambal belachan?
Have fun, Lee.

MOKCIK AZWA said...

Bila..bila.. marie pi alamanda tu?? Semalam azwa pun pi alamanda gak..tapi gi membayar hutang2 hahaha...

Anonymous said...

Marie,taniah dapat bonus,slow slow ye belanja simpan kit tuk raya, cian kat Mr Khind berhikmat dengan cermelang dari anak dara ke anak dua adoi ROF LOL,akhirnya terkorban dalam perjuangan yang belum selesai ahahahaha,ok untuk yang baru ni supaya dapat berjuang dan tak terkorban ini Uncle bagi tips cam mana nak panjangkan hikmat blender/pengisar baru tapi kena pooh kanan kiri dulu pas tu selepas digunakan, masukkan sedikir air, serbuk pencuci dan kulit telur. Kisar bahan2 tersebut untuk seketika. Kulit telur yang hancur berperanan sebagai berus. Hasilnya Marie akan dapati pengisar lebih bersih. Boleh juga di tambah sedikit perahan jus limau nipis kedalam blender tersebut untuk kebersihan dan nyah bau tahap maksima.Nah apa macam bolih ke cuba try atau try cuba ok sambal belacan tu jangan lupa kirim kat Uncle. Salam dari Penang.

marie said...

pizli...tu lah bagusnye beli peralatan dapur, seisi rumah boleh pakai..termasuk kalau isteri nak beli set pinggan mangkuk baru...he he he...

marie said...

Lee...berbaloi i guna blender khind tu tau sebab 14 tahun boleh pakai, i beli dulu harga Rm50..now kita tengok berapa lama Mr pensonic boleh tahan...adakah dapat mengatasi rekod mr khind...

and Lee...yes, beli blender sebab memang terasa nak makan sambal belacan...he he he...lawan dgn nasi panas dan ikan cencaru baru..umppphhh...sedap tuh...

and nampaknye nanti bila ur wifey dpt bonus, bolehlah u continue activiti kesukaan u....cuci mata dgn SYT he he he..

marie said...

Azwa....saya pi time lunch hour semalam...masuk sen heng, parkson dan carefour...and semalam carefour ada promosi blender yang ni...so terus angkut sebab memang niat kuar pun utk cari blender....he he he

marie said...

Uncle Al...lepas ni, takdelah kulit telur terus melayang ke dalam tong sampah aje...tq for the tip...tapi memanglah kdg2 tu terkial-kial nak buang sabut serai, lengkuas kat celah-celah mata pisau blender tu...now dah tau the tip, senang tak yah saya memberus dah...ha ha ha..tq..

saya nak carilah resepi sambal ayam penyet yang power cam wong solo punya tu...kira boleh lawanlah power dgn sambal belacan kita ni...he he he..

selamat buka posa Uncle Al...akhirnya dapatlah uncle bukak posa dgn masakan malaysia lepas 2 minggu dok mengadap kimchi kan..

marie said...

ops Lee...i rasa, bukan u tak boleh beli kasut baru tapi u memang jenis perangai suka pakai kasut lama kan...tapi don't worry, kasut ladies selalunye lebih murah dari kasut gentleman kan...ha ha ha..

sepasang kasut lelaki = 5 pasang kasut pompuan....ha ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...