Thursday, August 4, 2011

hadiah birthday

kita mestilah suka kan bila dapat hadiah..hatta sekotak kurma pun kan...

dan kebiasaannya bila kita nak beli hadiah kat someone, mesti kita akan pilih hadiah yang sesuai untuk dia..yg kita rasa dia akan gunakan, yg dia suka, yg bagus untuk dia...he he he...

ni aku nak cakaplah..tadi my direct superior kat sini bagi aku birthday present...dan hadiahnye ialah telekung sembahyang...telekung sembahyang..this is second time aku terima hadiah telekung lah, first time dulu dari jiran aku masa aku nak masuk sekolah asrama form 1..and ni second time dpt telekung...

yang aku musykil tu, 2 tahun lepas masa hari jadi aku, dia bagi aku Al-Quran terjemahan...

aku rasa kan..dia bagi benda2 tu sebab dia rasa benda tu bagus untuk aku kot....he he he...

aku rasa lagi kan..dia kasi tu sebab dia tengok aku ni suka noooo sembahyang akhir waktu....ha ha ha..

ok aku insaf ni....insaf jap tengok telekung tu...

10 comments:

Anonymous said...

Marie,kata tadi kan direct superior yang bagi hadiah tu,ni mesti ada scooter sebalik lori ahahaha,baca dan teliti pantun ni

KAIN TELEKUNG BARU DI BELI
SEBAGAI HADIAH DI HARIJADI
TAHUN NI PEJABAT SIBUK SEKALI
NAK RANCANG STRATEGI AMBIL HATI.

HEHEHEHE,kerja overtime lah Sweet Marie,time sembahyang kat surau opis tak yah balik maghrib/isyak,habiskan minit2 mesyuarat OWC/KJHI/MLC
senyum senyum slalu DARI UNCLE AL.

marie said...

erk uncle...seriau ye..dah lah cuti raya tak approve lagi ni...aduh lah..silap2 dia mintak potong cuti raya...habislah saya...bahaya nih...

Uncle Lee said...

Hi Marie, many happy returns of the day.
Here's wishing you many more to come with lots of laughter, good health and happiness.

A birthday is just another 365 day trip around the sun, so put on your YSL sunglasses and enjoy the trip.
Stay young, stay beautiful and keep a song in your heart.
Best regards.
Lee.

Anonymous said...

Marie,as i always say kita merancang,ALLAHSWT,yang akan menentukan,jadi bersedia lah menerima apa saja yang di tentukan.Mesti ada hikmah di sebalik kejadian yang di tentukan,kita cuma bolih ikhtiar seberapa yang elok tu lah pesanan Uncle,teruskan memberi yang TERBAIK biarpun di pejabat atau di rumah.Dont let anything or anyone upset you kerana if you are not happy you cannot make anyone else happy.Teruskan perjuangan yang belum selesai untuk Agama, Keluarga,Bangsa dan Negara tercinta.dari Uncle AL

shahhana said...

hehe. okla tu kak. en shahrul saya pun da 2 taun x bagi birthday present :p

MOKCIK AZWA said...

aduhai..insap mokcik sokojap membaca hadiah2 yang diberikan itteww...huhuhu

telekung Bandung mari ker Marie..hehehe

marie said...

Lee...tq for the wishes...lepas ni nak kena cari YSL sunglasses lah..pasar malam punya boleh tak? he he he

marie said...

wah Uncle Al...almaklumlah kita di bulan kemerdekaan jugak ni..sungguh patriotik pesanan Uncle...t.kasih...Insyallah, saya kerja baik-baik...

marie said...

hana...tu lah, akak pun tak dpt lagi besday present ni..kang akak gantung kuali sudip kan...hah cam ne...kih kih

marie said...

Azwa...tu lah, saya pun terus terkedu jap bila bukak hadiah tu..insaf jap...skrg dah pakai dah hadiah tu...he he he..

rasanye bukan telekung bandung sbb telekung bandung kan jenis yg banyak2 kerawang kan..ni yg simple aje tp kain cotton sedap sejuk je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...