Thursday, August 4, 2011

library!!!!

"hari ni abang bagus ibu..." kata adik...

pelik aku....jarang benor dia memuji abang dia....

"apasal abang bagus..."

"sebab tadi abang pi perpustakaan..."

"bila...masa rehat ke?"

"a aha...masa rehat..."

"bagusnye abang...adik buat apa, pi pustakaan jugak ke?"

"tak...adik pi merayau-rayau je..."

????????? so apa motif lah dia ni dok cite abang bagus and dia pulak merayau time rehat?????

scene dlm kereta nak balik umah semalam, lepas ambik depa dari transit house...

tapi syukur setakat ni masih penuh lagi posa dua-dua orang tu..

6 comments:

pizli said...

Haha bagus penuh puasa tu.. saya terbayang² jugak nak mengajar anak puasa nanti.. hehe..

marie said...

tahun ni kira second time dah posa...syukur jugak last year cuma tinggal 1 hari sebab demam...Insyallah pizli boleh buat punya, cuma mmg kena sabarlah layan kerenah hari pertama tu...kira kena guna ayat kaw-kaw utk naikkan semangat dia..he he he

MOKCIK AZWA said...

hahaha..ramai gak yang gitu Marie..gi library untuk merayau2 jer hahaha

bagusnya dah belajar posa ya..my anak dara yang no 5 tu, dah dua hari balik dari sekolah jer terus buka tudung saji cari makanan hehehe..

Anonymous said...

Marie,dont warry too banyak about bila abang di puji,ni adik mesti ada udang sebalik mee tu,ahahaha TAPI READ THIS...
There's two to wash, there's two to dry,
There's two who argue, there's two who cry.
One's in the PERPUSTAKAAN having a ball,
The other goes MERAYAU2 also having a ball
Some days seem endless,SWEET Marie's patience grows thin.
Why was Sweet Marie chosen to be a mother of twins?

The answer comes clear at the end of each day,
As Sweet Marie tuck them in bed and to herself say,
There's two to kiss, there's two to hug,
And best of all, there's two to love!

apa cam betul tak hehehehehe,fr Uncle AL.

marie said...

azwa..yg adik tu dia tak merayau kat library, dia merayau sekeliling sekolah dia lah tu...

and azwa, biasalah budak2, ada yg cepat lekat posa ada yg lambat...saya dulu darjah 3 baru dpt posa penuh...he he he...

marie said...

Uncle....waaa!!! sungguh terharu baca puisi tu..yes, it is 100% true...mmg they always cross the thin line and that makes me bertukar jadi dragon...but as u said, at the end of the day, I get 2 kisses before good night...he he he..

suka sgt puisi Uncle ni...sooo sweet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...