Monday, August 22, 2011

Duit Raya !!!

apa aktiviti lunch anda bila tak kuar ke mana-mana bulan posa ni?

dan hari ni putrajaya mendung aje...aku pun dah mendung jugak sbb otak dah fikir cuti panjang aje ni...

jadinya..lunch hour tadi....aku dah siap-siap masukkan duit raya dlm sampul raya...tahun ni sampul raya takde banyaklah...selalu bila gi shopping bulan2 ramadhan, dapatlah sepeket dua masa bayar kan...ni tahun..nan hado....

so yg ada kat tangan aku ni cumalah 30 keping sampul raya....mana2 yang dpt duit raya kaler merah ke, biru ke, hijau ke, terimalah dgn ikhlas ye....

dan bagi memastikan tak tertukar sampul duit raya kan...aku siap2 letak nama penerima...bolehkan....

ok...lepas ni aku nak duduk diam-diam..menghitung hari nak balik kampung...yahooo!!!!

13 comments:

mamabetty! said...

ooo..lunch td masokn duwet raye ea cik marie..sy punyer mst ada kan..wakakaka,nk merah 5keping boley?kikikikiki =)

marie said...

haaahhhh!!pengsan ooo mamabetty nak merah 5 kpg ni...ni mesti nak beli makanan betty ni...tp mamabetty mesti dpt merah-merah dari big boss nanti...kan..kan...he he he..

Anonymous said...

Marie,wah macam ada ESP plak,sebab malam semalam kan Uncle mimpi Marie bagi duit raya paket hijau,dalam ada duit warna merah banyakkkkkkkk,anyway nama uncle tu jangan lupa tulis ok,ni nak pujuk dragon merlin tu jangan sampai sembur keluar api,tracksuit ketat punya pasai ahahahahahaha,salam dari Uncle AL nun jauh di Pg.

marie said...

wahhhh..uncle pun mimpi dpt duit merah2 dari saya ke ni...amin...entah2 ada rezeki durian runtuh kat saya kot...nanti bolehlah melimpah ke penang....satay kajang jom...

uncle ni tak patut tau..kesian dragon merlin tu bawa hati ke dlm gua tau....pujuk tau...kan nanti, track suit ke mana, maggie pulak yg terhidang time berbuka kan...ha ha ha..

selamat berbuka uncle..

MOKCIK AZWA said...

azwa pun nak duit kaler merah lima keping boleh?? hahahha..

Small Kucing said...

Hi Marie

Thanks for dropping by my blog. Too bad that restaurant is non-halal :(

marie said...

azwa...5 keping merah ke?..ha hah..pengsan jap nak kena kira bajet ni..hi hi..

selamat hari raya azwa...baik-baik ye raya nanti

marie said...

hi small kucing...thank you...wahh!! so rugilah pulak tak halal..geram tengok crab tu...bosat-bosat...

Uncle Lee said...

Hi Marie, macham kawan you nama uncle Lee boleh dapat duit raya?
Rgt seratus pun boleh juga, ha ha ha.

So, tu sarong kebaya, designer handbag, kasut semua da standby? Lipstick chilli merah jangan lupa, ya!

Wish I can balek kampong at this time and visit my Muslim friends homes....
What I'd love to do is a surprise visit, pakai my Rayban sunglasses, ketuk pintu rumah and say, "Marie ada rumah"? Ha ha ha.

You have a safe trip home and have fun.
Lee.

Anonymous said...

Marie, raya tahun ni kan ayam2 di kampung semua ingat mereka terlepas dari di masak buat lauk,habis Marie tak ingatkan mereka(ayam2 tu)untuk bersedia di buat lauk saperti tahun lepas Marie beri ayam2 tu amaran ahahahaha,macam macam lah Marie ni memang kelakar lah sampai Uncle and Aunty baca last year punya n3 ROF and LOL pas tu Marie thank you kat ayah Marie plak sebab jadi good chicken farmer adoi gelak sampai pecah perut lah ahahahahaa,Selamat Hari Raya kami ucapkan pada Marie and Maaf sekiranye terlebih cakap,terlanjur bahasa,tersemua lah yang menyinggung perassan,di comment box ke,di email ke,and enjoy your trip balik kampung gan hubby and the twins,c u after cuti2 Malaysia truly Asia ye,Oh by the way Penang pun dalam iterinary cuti2 Malaysia,bila lagi nak mai,Salam dari Uncle AL and Aunty Ina di PG.

Uncle Lee said...

Hi Marie, from Canada, wishing you and family the very best of hari raya.
Di susun sepuluh jari, meminta maaf zahir dan batin.
Happy holidays!
Selamat hari raya.
Best wishes,
Lee.

marie said...

Lee....kalau u betui-betui ketuk umah I tanya "marie mana?"...wah, memang really a good surprise lah..tapi u kasi hint lah awal2 sikit, boleh i ready sarung kebaya and lisptik merah...ha ha ha..

duit raya utk u?...u dtg raya, i hidang biskut raya, lagu raya, baju raya ye, sampul raya...he he he..

see u Lee.

marie said...

Uncle Al..tahun ni peternak ayam not in the good mood lah..sudah marah sama ayam oooo sebab ayam sudah lari keluar reban....ha ha ha...tahun ni takde sekor punya ayam kampung kat umah..saya rasa, pengalaman tahun lalu membuatkan mereka tau, ni kalau dah start bunyi mercun dum dam dum dam ni, baiklah pi menyelamatkan diri...ha ha ha..tah mana depa pi agaknye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...