Tuesday, September 6, 2011

See u in Court!!!

wah...garang gitu aku kan time bulan-bulan syawal ni....

tapi agak-agak korang lah kan...

masa korang letak dulu, muka dia cam ni.....


....



....



.....







.....






.....comel kan....halus mulus..wangi, sedap di dakap....







 alih-alih...time korang balik raya...


hah...dah jadi cam ni....





.....






......










.....






.....

dah cam kat somalia ni...



memang haruslah korang jerit.."see u in court ye..."


alangkan aku yg takde kucing ni pun, tapi since hari-hari ada 3 ekor kucing luar yang dtg makan 3-4 kali sehari kat umah aku...

alangkan bila makanan kucing depa dah habis, gagah jugak aku kuar lepas buka posa ke tesco, cari makanan kucing....(aku beli tesco brand aje...oklah tu...lagipun, aku tengok, laju je kucing2 tu makan, nak-nak kalau perisa makerel...ha ha ha)

alangkan bila aku nak balik tu, siap aku bubuh satu tin biskut penuh makanan kucing, pastu aku tak tutup penutup tin rapat-rapat....semoga pandai-pandailah kucing2 tu membuka tin biskut tu..dan memang pandai pun kucing2 itu, aku balik, tin dah terbalik, makanan licin you!!!!...

alangkan kucing2 itu hanyalah kucing luar yg aku pun tak pasti ada tuan ke tidak (tapi seekor tu memang ada tuan...)...tapi bila kami nak ambik duduk atas riba time kami nak bertolak, haram dia lari..merajuk kot sebab tau kami nak tinggalkan dia....tapi bila kami balik, ke main lagi dah menunggu kat depan pintu umah...nasib baik ada isi ayam, baki buka posa last day hari tu...dptlah habuan sahur depa (aku sampai umah kul 2 pg hari ahad, aku kira kucing tu posa sunat lah kot)...

alangkan kucing2 tu bukan kucing aku...tapi aku dok pikir jugak time kat kampung tu, makan ke tidak depa ni..pandai ke tidak depa nak  tolak tin biskut tu...

inikan pulak, kucing2 yg tuan dah bela dari kecik..dari besar tapak tangan..yg mana tuan siap dah bayar "hotel" utk kucing holiday, siap tuan siapkan makanan (sebab kucing pun cam manusia tau...ada selera masing-masing..tuan dia taulah selera kucing depa...)...yg tuan dia peluk siang malam...

alih-alih...tuan 'hotel' biar tak makan, tak mandi...sampai ada yg mati tu...

erm...mmg menyakitkan hati tau....sakit hati oooo!!!

sekian...dah lah hari-hari cite kat surat khabar bunuh orang, bakar orang, simbah orang....hish...apa nak jadilah..

last...tak lupa Al-fatihah untuk arwah Noramfaizul Mohd Nor..semoga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman...Amin...sedih aku tengok gambar arwah...hensem dan sweet orang nye...

p/s: semua gmbar kucing dari internet ye..

10 comments:

pizli said...

Hidup ni kena ada rasa bertanggungjawab. Kalau takde, itu jadi macam tu. Terima kasih, sekarang ada idea untuk entry esok :D

Anonymous said...

Marie,cian betul kan kucing2 tu and yes tentu skali kalau Uncle pun cepat2 cari Azwa suruh sue,see u in court,bolih visualize,Marie,cekak2 pinggang gan Azwa gan file dia,BERDIRI di sebelah kanan Marie, berdepan gan Hotelier kucing tu..sambil pusing,GAN JARI MENUNJUK KAT ARAH HOTELIER and say SEE U IN COURT,Bolih buat drama ni story line dah ada,script bolih suruh Lee tulis,ok.uncle dulu ada kucing nama dia Kancil,best time zaman kanak2,memory lagi,habis ingat kucing ingat pulak kat girlfriend dulu2,hehehehe.dari uncle AL.

cekmekzue said...

Salam dear,
yelah, kesian kucing2 tu, Kami pun ada kucing, sekor je, Lili nama dia, kami tinggal satu hari pun makannan make sure penuh mangkuk dia, takut dia lapar, Selamat Hari Raya!

Small Kucing said...

kesian betul :(

marie said...

pizli..betui tu, tang nak untung, mmg cepat aje..tapi tang nak bertanggungjawab, ke laut lah jawabnye..kesian kucing2 and tuan kucing2 tu..

marie said...

Uncle...ni kalau saya dan azwa bawak kes masuk court, dgn cekak pinggang ye, dgn jengil mata nye, confirm takde orang lain yg akan berbunyi dah..tinggal sora kami dua orang ajelah...ha ha ha...mesti penat tuan hakim nak ketuk tukul suruh kami senyap jap...ha ha ha..

anyway comelnye nama kucing uncle..mesti bijak cam sang kancil...ha, dah-dah..ingat kucing je..boleh pulak melalut ke GF lama ni...ha ha ha..

marie said...

zue...nama kucing u sungguh ayu sekali...mesti comel kucing tu...tu lah, bila dah bela kucing ni, memang rasa sayang sgt kan...sebab tu I rasa mesti luruh hati tuan kucing tengok kucing depa dah cam kucing tepi jalan dah...

selamat hari raya to u too zue

marie said...

small kucing..tu lah, tak patut betullah depa dera 'kekawan' u kan...mmg kena lah hotelier tu..

MOKCIK AZWA said...

Marie, Uncle Al,

Hadoi terkejut mokcik nengok tajuk posting ni..baru lepas Raya dah nak kena masuk court kerr??? hahaha

Tapi seriously memang tak berhati perut langsung tuan punya hotel kucing ni.. tuan kucing sekelian, sila saman dia berjuta2 ringgit ya..

marie said...

ha ha ha azwa, kesian u, nak raya pun tersedak-sedak makan kuih raya, orang kat sini dok sebut court, court..see u in court...ha ha ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...