Wednesday, October 12, 2011

cuaca mendung

early autumn kat cardiff ni mmg hujan aje sepanjang hari....tp biasalah hujan kat UK ni, ala-ala malu-malu kucing compare dgn hujan kat Malaysia kan...

tapi since aku duk kat area bay yg amat berangin ni kan...mmg kejung jugaklah dgn angin sejuk tu...and since dah 5 hari weather adalah soo gloomy kat sini...

so aku letak gambar kelabu asap ajela ye...mengambarkan cuaca dan jiwa aku kala ini...

dah lah semalam, boleh aku mimpi anak2 aku dah besar, dah kerja...Johan jadi furniture designer gitu....so aku ni, cam ala2 mengingatkan dia zaman2 dia kecik dulu....he he he...semalam dia design rocking chair utk baby...comel sgt...he he he..(ke ada maksud aku nak dpt baby...yahhoooo!!!)
 


ni aku kat St Fagan Natural History Museum...dia museum open air...so mmg best jalan2 masukk castle,masuk cottage and masuk kampung english dulu-dulu...ala-ala cam mini Malaysia...besar kawasan museum ni, dah lah berjalan dlm drizzling hujan tu...

9 comments:

Faina Arisya said...

waaa... bestnya dapat pi kursus kat UK.. mesti seronok kan..

kalau dapat FM dari UK lagi best.. hhuuuuuuuu..

Anonymous said...

Marie,ilmu yang Uncle belajar dari Guru2 silat dulu tu memang tetap skali,which is when you dream of your kids grown up and you are overlaut means ada isi lah tu,setidak2 pun on the way sebab bila away for so long 14hari,mesra nanti lain sikit ada ooomp kata orang putih explosively delighting or simply dynamite ahahahaha,insyaallah Uncle akan doakan aunty pun kata factory kami dah stop production tapi yours is just getting started again as the assembly line has been adjusted with the overlaut trip ahahahahahaha ok now dah senyum sweet Marie,its time to FOCUS AND CONCENTRATE,insyaallah you will excell and get thru the exams,just give it your 100%so no regrets come what may.All the best and cheer up.from Uncle,Aunty Pg.

MOKCIK AZWA said...

Bestnya gi belajar sambil berjalan2 kan...

marie said...

ina..insyallah kalau sempat memborong FM kat london nanti..kat sini tak byk choice and harga mahal jugak tu..

marie said...

ha ha ha uncle ni...cam tau-tau ajekan..yelah, dah almost 14 hari peluk bantal kan...anyway, kalau betui2 berisi...waahhhh!!boleh buat nasi kunyit ni...

ok uncle...1 more paper to go..beg nak balik malaysia pun dah kemas...wish me all the best ye..

marie said...

azwa...sesungguhnya bila hari2 jalan ke uni dgn backpack,mmg rindulah time2 student dulu...tiba2 rasa cam nak ssambung study pun ada jugak nih..he he he

azwa...ni dah nak balik malaysia dah...dah rindu nasi lemak dah ni..

Small Kucing said...

ohh....nice picture over there. jelesnya

Uncle Lee said...

Hi Marie, Wow! Very nice pics....
I guess the weather was nice a cool too.
So, you da dapat your P.hD?
Outstanding, Marie.....!
Ni balek dapat naik pangkat lagi tiga bintang.., maybe get title 'Datin'?
Gaji pun naik 85%. WhoooooHooo!

Have fun, Marie....be seeing you, keep well.....psssst, you look lovely in pic.
Lee.

mr&mrs affendy said...

bestnye puan...tgk² apa yg puan imipikan tu mmg jd kenyataan nnt..amin..girl² plak tu..ish, mest best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...