Monday, October 31, 2011

Tutti Fruitti dah ada di Nilai ye..

sekarang ni kan tutti frutti ni kan still IN and Hot kat Malaysia ni kan...

mencanak-canak outlet baru dia bukak kan...

first time aku makan tutti frutti ni kat bangi, cik tem belanja aku and memang pada hemat aku, harganye adalah mahal ye...sesekali makan bolehlah, tapi nak buat dessert hari-hari ni, memang parahkan poket aku nih..

dan first time makan tu jugaklah, tragedi aku hilang handphone tu terjadi...:(

pastu second time makan, last 2 week kat Putrajaya (outlet baru bukak jugak)..kat area presint diplomatik tu...kali ni pun aku makan dgn cik tem jugak...

and pastu, hari sabtu lepas...(skrg ni suami aku tengah ambik short course hujung minggu selama 3 bulan, so setiap hujung minggu, tinggallah aku dgn hero 2 orang tu buat aktiviti sendiri...and selalunya aktiviti makan lah..)..masa bawak bebudak tu ke kedai buku Popular kat Nilai Avenue, sekali aku ternampak kedai ni dah bukak kat sana...

aku kan expresi melebih-lebih bila ternampak kedai ni kan, maka haruslah si kembar tu tanya kan.."sedap ke ibu.."

kesian pulak aku mikirkan depa ni tak pernah rasa lagi...so aku belanja lah depa makan kat situ, tapi aku beli 2 tub aje, aku share2 ajelah sikit2 dengan depa...(weh...kan aku kata benda alah ni mahal, nak2 bila dengan budak2..macam2 lah depa nak bubuh kan....)

memang depa sukalah..sampai sedawa makannye...sabar ajelah..

pastu semalam tengok2 tv..."kita orang rasa nak makan aiskrim cam semalam lah..sedap sungguhlah..."

"bila pulak kita makan ice cream semalam?"

"alah...yg kita bubuh cokalat, teddy bear semua tu...yg kat Giant tu..."

alamak lupa pulak aku pasal ice cream yogurt nih..

"boleh nak makan lagi, tunggu ibu gaji ye..." ha ha ha

this week nak balik kampung weh...duit kena save weh...

10 comments:

pizli said...

Tak pernah try lagi, tapi masa dia baru bukak tu adalah nampak kedainya.. saya malas nak pergi situ sebab susah parking la hehe..

MOKCIK AZWA said...

ooo mujur azwa tak persan kewujudan kedai ini Marie, kalau tak pasti bocor poket ku nanti hahahaha

kami pun kena berjimat cermat sebab nak balik kampung jugak weekend nie hehehe..

Anonymous said...

Marie,mula2 nak ucapkan congrats with the results from Cardiff U,well done syabas,tak sia2 pergi kan,betul tak uncle kata dulu Marie risau2 nak gi ni pun dah balik and dah pi pun bawak twins makan tutti Fruitti,yang memang mahal,tapi tak pe lah bukan everyday sekali sekala ok lah tu.Cuti raya haji ni balik kampong ye,jangan lupa makan2 kat kampong and enjoy2 bersama keluarga.Here is wishing you Happy Raya haji Holidays and jenguk2 lah blog haji yang uncle syorkan tu kan next year insyaallah your turn pulak ke Mekah.from Uncle AL.

marie said...

pizli...betui lah kat situ susah nak parking sikit...tapi kalau hujung minggu pi pagi2 before 10 pagi, biasa ada parking...kalau lepas office hour, memang hazab lah nak dpt parking...

marie said...

azwa...dah ada dah sepelaung kat presint diplomatik tu..nasib baik dia tak bukak kat alamanda..kalau tak, lagi harulah poket...tapi saya ni, benda2 mewah cam ni, hari baru dpt gaji bolehlah...he he he

marie said...

Uncle Al...thanks u...terima kasih doakan saya ye...he he he...

and tu lah dah tak sabar nak rasa nasi dagang bungkus daun pisang kat gerai bekfes kat dungun nih..he he he...

pasal blog haji tu, terima kasih ye uncle..memang seronok membacanya...Insyallah, moga2 adalah rezeki saya nak ke sana pulak..

Small Kucing said...

Malunya....aku belum try lagi ler...nampak banyak sangat stall camni but malas nak try

marie said...

SK...benda ni mmg sedap...tapi harga tu memang mahal lah pada auntie ni...tapi u should bawak mamarazi try tau..

Anonymous said...

haaaa....u dah try kat putrajaya nyer rupanya...ok...just nak inform kat u...but jgn terkejut yer...Tutti Frutti kat bangi tuh, kalau u ambil Death Choc die, hemm toksah ambil banyak yer...yang lain2 takper...kalau tak ambil lagi bagus...yes Tutti Frutti is good because dia ice cream yogurt but ada setengah tempat, die campur ngan ice cream biasa to make it taste even better....we all dah buat food testing dari Tutti Frutti kat Puching, KL, JB, Bangi n Putrajaya...memang Bangi punya especially Death Choc sgt lain teksturnya n sgt sedap...ada my fren buka tutti frutti juga kat JB, memang die kata, sesetengah pelanggan tak suka frozen yogurt nie, so nak sedap diorang mix dgn ice cream so die berlemak skit.especially choc coz flavour choc nie antara flavour terlaris...jadi...kita as consumer kena cerdik skit la:)...buka sume healthy frozen yogurt adalah 'tulen'...just for urr info bila nak makan tuh....-fara

marie said...

hai ferra...patutlah ada yg rasa creamy, ada yg tak ye...i try red velvet kat bangi, ke mainlah merah menyala tapi bila makan yang kat putrajaya tu, cam malap aje warna merah dia...yg kat Nilai pulak, tak semerah bangi tapi tak lah semalap Putrajaya..maybe ada yg campur2 jugak ni dgn ice cream kot...

apa-apa hal pun, i dah terasa nak makan tutti fruitti pulak dah...:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...