Sunday, November 27, 2011

cuti sekolah

cuti sekolah dah seminggukan...dah seminggu jugaklah si kembar tu kat kampung..

asal depa balik kampung sebab penjaga depa cuti seminggu...and aku pulak kursus kat Uniten Bangi tu, kursus Ketua Audit ISO...ada exam lagih...

patut minggu ni depa balik ke Nilai...

tapi telah mengemukakan rayuan utk stay lagi..kalau boleh nak stay kampung sampai habis  cuti sekolah...

almaklumlah...kat sana kan macam2 aktiviti luar boleh buat kan....paling best main air lah musim2 hujan nih...

and tambah pulak dah dirasuah dgn atuk nenek kan..

maka ye tinggallah kami dok hang tengok aku, aku tengok hang...ha haha..

6 comments:

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Anonymous said...

Marie,wah dok mai cakap Penang tu ni mesti tadi baru hang dok pi dok mai dok tang tu dok menari boria bawah pokok nyior bila nampak 2 moons during uninterupted honeybulan, ahahaha ye lah twins gan atuk,rumah all to yourself gan hubby jangan over kerja rumah dah.Seronok tau spring cleaning 2 orang mesti jumpa space yang tak pernah nampak bila ada twins ahahahaha,enjoy enjoy cuti cuti Malaysia.Kalau kat dapok tu jangan lupa curry puff yang tengah goreng tu nanti rentung pulak ahahahaha
salam dari Uncle and Aunty Pg.

Uncle Lee said...

Hi Marie, berapa bulan ke minggu chuti sekolah?
Here its 2 weeks before X'mas till after the new year.
But Summer holidays is about 3 months, when mothers go nuts with kids at home, ha ha.
I guess you having fun with your handsome twins.
Hey about tim you use same formula get twin girls.
Lots of traffic at home.

Have fun, Marie, and jangan lupa carry umbrella as now musim hujan.
Have a nice day.
Lee.

marie said...

thanks anony...

marie said...

Uncle Al...bulan mengambang penuh lah kat Nilai ni...rumah dah boleh main sorok2 pulak...senyap aje...bosan pulak tak boleh gaduh dengan twin tu...sabar ajelah, bila anak depan mata, dok berkeriau dengan kita...bila dok jauh, sunyi pulak...

tapi depa tak sunyi langsung...seronok aje dok bermain dengan sedara mara sebaya dia...time cuti lah katakan...takut mak saya aje yg serabut ramai noo cucu dok berpusing dalam umah dia..he he he

marie said...

Lee...this year end school holiday kan for almost 7 weeks lah..memang cuti panjang...sekolah buka on 3 Jan 2012 nanti...kat sana, summer holiday yang panjang kan...tapi for 3 months,waaah that is really long..

that 3 months summer holiday apply to primary school jugak ke or just for university sebab i remember dulu, time summer memang cuti panjang..tapi tak ingat dah berapa lama...rasanye tak sampai 3 bulan..

and Lee...thank you for the advise ye...he he he..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...