Tuesday, February 21, 2012

sikit-sikit....lama-lama jadi...

dah 2 minggu during weekend aku mengangkut 1 family aku pi beriadah kat Taman Awam Nilai tu...

kat situ ada jogging trek yang bertanda...depa tulis atas jogging trak tu jarak perjalanan...200 meter, 300 meter, 500 meter.....sampai 1 pusingan genap 1 km...trek dia ok utk beginner cam aku ni...tempat daki bukit pun ada 2 spot aje, itupun ala-ala busut aje hah...

hari minggu ramai orang kat situ....especially kul 8-9 pagi lah...seronok jugak sebab tengok semua orang bersemangat berlari dan berjalan...and cam orang putih cakap, the more the merrier kan....

and orang kata start small kan..so aku start small lah...first week, aku jalan 3.5 km aje....

and last weekend, aku upgrade jadi 4 km....

aku harap-harap minggu ni, aku boleh buat 4.5 km or atleast 4 km jugak...tapi berjalan lah...

and harapan besar aku, mula-mula aku berjalan, pastu aku berjogging, pastu maybe satu hari aku akan berlari ala-ala pelari marathon tu....ha ha ha

ok...selamat beriadah di hujung minggu ye..

4 comments:

Uncle Lee said...

Hi Marie, wow, begitu bila Asean Games start boleh enter the big walk, ha ha.
If I there I pun nak ikut you, boleh ke? No talk talk, buka cherita about minyak canola ker perumpuan, only walk.

Sini ada satu housewife every weekend dia jog 5km.
Kalau saya? Habis cherita, satu km habis cherita, dengar ambulance siren.....
Da lama tak chase after sarongs no training, ha ha ha.
You have fun, Marie,
Lee.

pizli said...

Hahahahha bestkan kat situ?

marie said...

Lee...i small walk aje Lee, belum sampai taraf nak big walk lagi...he he he..and kalau u kat sini, sure boleh punya small walk with me tapi kita big talk ye...ha ha ha...

Lee...5 km jogging, wah terror ye that housewife, sure badan dia cantik kan....i pun sama dgn U Lee, cannot jog/run...200 meter pun dah pancit hahh...and Lee, u lari kejar sarong lain sikit feel dia sebab adrenaline u kuar banyak...ha ha ha..

see u Lee

marie said...

hai Pizli...masih rehat ye...senyap aje blog u....and yes pizli, tempat tu nyaman kan cuma kalau depa letak barang2 senaman cam gym tapi jenis letak taman tu, mesti lagi best...kat taman city seremban2 ada benda alah tu...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...