Thursday, February 2, 2012

happy 9th anniversary


patutnya semalam aku nak buat entry ni...sebab semalam kan aku cuti kat rumah....pastu ingat nak postlah gambar wedding dulu...

tapi hampes sahaja sebab aku tak boleh online semalam...kes aku rupanye ada tertunggak bil dgn TM dlm RM130 gitu...itulah padahnye bila semua pakai online....sesuka hati aku aje bayar bulan-bulan RM110 (sebab aku ambik pakej RM110) tanpa melihat pada statement yang TM hantar tu...kadang2 statement tu aku tak bukak pun...hasi;nye semalam, dah aku tak leh online dah..malas lah nak kuar pi bayar kan..he he he..

ok lah..plan aku semalam nak masak cheese cake...lepas hantar budak ke sekolah, aku pi TESCO, pastu beli bahan nak buat cheese cake...pastu balik umah, baru aku terperasan yang aku lupa beli susu pekat...godak dalam lemari dapur, takde satu tin pun, selalu aku spare jugak 1 tin untuk ayah aku kalau dia dtang umah, sebab ayah aku memang jenis kena minum kopi susu...aku dan family tak pernah minum teh susu ke kat umah..kat kedai ajelah...

and sebab takde susu pekat tu, terus terbantut aku nak buat cheese cake...fresh milk ade tapi aku tak hafal resipi pakai fresh milk, nak tanya mr google tak boleh sebab bil tak bayar..jadinye, bahan2 buat kek, masuk fridge ajelah..aku buatlah time cuti thaipusam ni...

semalam aku masak lauk biasa ajelah utk makan malam...ikan pari bakar cicah budu...semua kaum lelaki kat umah ni kata sedap....beranilah kata tak sedap kan...he ha ha..

and malam pulak, kul 2 pagi tengah syok tidur, dikejutkan berita ada saudara meninggal...sedih tul....

oh ye...tu ajelah gambar kahwin yang ada softcopy kat aku ni...gambar ni kat meja solek aku...anak2 aku asal tengok gambar ni mesti puji aku putih...ha ha ha..bukan sebab aku putih sangat pun, tapi sebab yang sebelah tu cokelat sikit dari aku kan, so nampaklah aku putih...

ok...selamat ulang tahun utk kami...semoga kami terus kekal ke akhir hayat...amin

10 comments:

pizli said...

Happy Anniversary. Hehehe.. :D

Small Kucing said...

adei...thankiu la...aku pun belum bayar lagi...baik aku bayar sekarang. Nahas aku nanti Kekeke

Happy Anniversary la Marie

Anonymous said...

Marie,Happy Anniversary,memang betui kata twins pretty nya Marie and so putih,hubby pun kacak.insyaallah there be many many many many more anniversary,kekal hingga akhir hayat,nanti buat cheese cake jangan lupa kami kat Penang ok. Salam dari Uncle.

lien said...

Happy aniversary kak..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..:))

marie said...

thanks pizli

marie said...

SK...tu lah, leceh betullah kalau dah kena sekat ni...kena tepon depa lah, kena gi bayar lah...tapi tulah, next time kena tengok statement...now auntie dah hutang TM rm130, and then dah terlebih bayar pulak kat TNB Rm120..kes tak tengok bill lah ni, main bayar aje...sabor ajelah..

marie said...

Uncle...terima kasih doakan saya ye...and cheese cake dah siap dlm fridge, tunggu nak potong aje nih...he he he...weekend ni mengepam badan lah jawabnye...

MOKCIK AZWA said...

Happy anniversary Marie..and many more to come..memang betul tu kata2 anak2 tu..memang comel gambar wedding tu :)

marie said...

Azwa, dulu comellah kot sebab dpt beza, mana pinggang, mana punggung...la ni, dah straight dah semua hahhhh....cam batang balak dah jadinye...tapi batang balak, makin besar pemeluk, lagi mahalkan azwa...:)..

marie said...

lien...thanks lien...nanti jangan lupa jemput makan nasi minyak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...