Monday, July 30, 2012

Burger Bakar Abang Burn

sebenarnya hari ni aku plan nak tulis pasal celebration birthday aku semalam yang betul2 bashing lah...yelah aku kan dah masuk sweet 38 gitu...cepat aje dah nak masuk 40s kan....tapi kadang aku rasa, apasal perangai aku dok cam tu jugaklah..dok terkinja-kinja tak tentu pasal pun ada jugak...oppsss...aku nak cite kisah semalam...tapi since aku dapt tau benda menarik ni, aku share pasal burger bakar abang burn dululah ye...nanti2 aku cite kisah hari jadi aku..(cam baguslah sangat aku ingat orang nak tau sangatlah sambutan besday aku kan...ha haha)..

ok..gini...aku ni kan peminat makanan..nak2 kalau yang tengah IN kata orang muda....and salah satunye adalah burger bakar ni...mula dulu start kat wangsa maju...Burger Bakar KAW KAW...sampai masuk dalam surat khabar, tv segala lah...

and aku memang lama dah teringin nak burger bakar nih....tapi sebab jauh sangat and orang kata kena beratur panjang so memanjang aje cik abang aku malas nak pi sana...sedih tau..sedih...kalau aku pregnant, mesti dia laratkan jugak badan nak pi Wangsa Maju dari Nilai utk beli kan, betul tak..itulah antara kebaikan pregnant ye..kita boleh minta apa sahaja dengan mengunakan alasan mengidam...confirm sang suami akan menurut punya...ha ha ha...bilalah aku nak pregnant lagi nih..opsss...lari topik pulak...

ok balik cerita burger bakar ni...pastu aku teruslah menyimpan harapan..and tiba2, pizli kat blog besout.blogspot dia ada cite yang burger bakar (tapi bukan KAW KAW punya, ABANG BURN punya) dah bukak cawangan kat sungai ramal...wah, ni dah dekat sikit nih...suka hati tau...tapi still tak berpeluang nak pi...

untillah hari sabtu lepas, kami ke Jalan TAR, kekonon nak cari baju melayu bebudak tu..tapi yang dapatnye cari penat aje and terpaksa bayar parking sampai RM19...satu benda pun tak beli...oh ye, hari tu kami bukak posa kat food court Sogo aje...kedai Insaf ke, tak insaf ke, ayam penyet ke, Zam-zam ke, semuanya penuh...tak merasalah aku nasi beriani insaf tu...

ok..on the way balik dari KL tu...aku cakap dengan cik abang aku...naik kuar highway kat Kajang lah..sebab nak beli burger bakar..elok2 aku cakap cam tu, si johan berbunyi yang menyebabkan aku rasa cam nak cili-cilikan aje mulut dia tuh...geram tau...boleh dia kata..."Ibu ni tak kenyang lagi ke...kan baru makan tadi tu...abang kenyang lagi nih.."...

nanti kau ye Johan..."eh...bukan ibu nak makan sekarang, ibu nak beli utk sahur...takpe, abang kenyang kan, ibu tak belikan utk abang...abang makanlah koko krunch tu untk sahur..."...

"tapi Adik nak tau ibu..."...sayup dengar suara adam yang dah mengantuk tu..yg ni species tak pernah tolak makanan ye...ha ha ha..cam mak dia lah...

suami aku pun eksyen..."Mie beli 2 ajelah...abang pun kenyang lagi nih..."

tapi ada aku nak ikut kata suami aku part2 makan ni..sah-sah aku ni dah lama mengidam burger bakar ni kan..takde maknanye aku nak berkongsi ye...aku tau, memang lah time ni dema kata tak nak sebab kenyang, kan bila sahur nanti...dah semua menepekkan muka kesian kat tepi burger aku kan..kot aku tak kasi kan, jadi derhaka pulak kan...ha ha ha..

so aku pi beli 4 ketul jugak..sorang seketoi...total semua RM36 sebab aku and adam punya yang supreme cheese punya (RM10.50 seketui)..first time aku bayar harga paling mahal utk burger gerai...and burger siap tak sampai 10 minit pun...cepat betul dema buat kerja kan...:)

balik umah...aku nak tak menahan nak makan tau sebab yang supreme tu ada onion ring and deep fried mushroom...dengan cheese meleleh nye....sampai tu dah kul 12.30 malam..aku terus makan burger aku..ha ha ha..ada aku kisah dengan lemak2 malam tu, teringin punya pasal kan, aku tolak tepi aje semua tuh.....suami aku tengok aje aku makan....dengan buat muka kekonon aku ni pelahap sangatlah kan..pastu aku kasi dia rasa segigit kecik...ha kau...dia kan peminat tegar daging...terus terpikat hah...dan-dan dia pun bukak bungkusan burger dia.....pastu dok makan tu kejap-kejap.."ermm sedapnye Mie.."..."hish, kalau camni punya sedap, berbaloilah mahal pun.."....hah, kan aku dah kata, dah lama aku ajak makan, dia eksyen...itulah menyebabkan orang tergilakan burger bakar nih....

and yang tak tahan tu...2 biji lagi yang anak2 punya tu...masa sahur, si adam share dengan Johan dan si ABAHnye, pulun lagi sebiji ...LOL LOL LOL....penangan burger bakar kan...

dan yang paling best ni...aku baru tau, burger bakar Abang Burn ni dah bukak cawangan kat Nilai..mak aiii hari2 aku lalu kat situ tau..kat bulatan court mammoth tu..yg ada gerai2 makan kereta terbang tu....memang orang2 Nilai taulah food court tu....

YEAH Warga NILAI...moh lah beramai-ramai kita pi merasa burger bakar abang burn ni..confirm tak menyesal punya...

hari ni aku rasa ni pi beli lah....yahoooo!!!!

sorry takde gamabr sebab aku tak jumpa-jumpa lagi mana pi kamera poket hari tu....malas aku nak bukak kamera gabak DSLR tu malam2 hari...

12 comments:

pizli said...

Wahahahahahahahaha... Lawak²..

Saya dah tau dekat Nilai dah bukak tapi bulan puasa ni susahlah nak pergi. Apa2 pun dah dekat ni senangalah kan.

Anonymous said...

Sweet Marie,Happy belated birthday,38 but voice sounds 18,ya lah burger tu anak Uncle selalu bagitau kata dia sedap sekali,tapi mahal kit lah kan but worth it.Must try the next time pi KL,esok Aunty balik kejap aje dah 8 nights,she say cannot tahan sejuk,malam drop to -2 and angin kuat,so cut short by 2 days,lagi pun Josh dah mula full classes.Marie tau last saturday night was their prom night wah kata Aunty ramai and Josh nya kawan yang dia interested memang cantik kata Aunty and she happens to be in a different college and from Trengganu,Uncle apa lagi kata ok lah setuju aje, from KT lah katakan ahahahaha.mesti pandai masak.nanti ada gambor uncle mail kat you ok,c u soon dari Uncle AL,p/s Jul masak kari ayam ala sabah,sedap jugak.

MOKCIK AZWA said...

ooo dah sweet 38 ropenye ek..happy belated besday la from mokcik hehehe..nampaknya ketinggalan keretapi mokcik nie..tapi takper..better late than never kata orang tu kan hahaha

amboinya..entry ni walaupun tak de gambar segala, tapi cara penyampaiannya buat mokcik dak cukup terliur nak merasa burger bakar abang burn nie..haisyy..kat mana nak pi carik nie haaaa...

tetiba jer teringin nak merasa pulak burger bakar hahaha..ni marie punya pasal la nie siap cerita psal cheese meleleh tu yang tak tahan tu adoiyaiii...

part nak peknen lagik tu..haha better finish it all before 40..nanti macam2 la penyakit timbul kalau peknen di usia 40 an..kalau tak caya tanya mokcik hahahaha *wink*...

Small Kucing said...

Ieks what happen to the header?

Amelia said...

Hi Marie, happy belated birthday. Aiyah... you muda lagi mah, BIG M tu jauhhhh...... lagi. I dah sampai category border line tapi so far so good I takde symptom big M. Tapi minta2x kalu boleh symptom BIG MONEY lagi seronok. LOL

When you think young, you feel young. I always feel young at heart lagi... OLD is not in my dictionary. hahaha

Have a nice weekend. Regards.

marie said...

Pizli...tu lah kan, mengata orang lagi pastu dia pulak yang dah kena penangan burger bakar nih...:)

marie said...

Uncle...dulu masa mula2 masuk era 30an ni kan, mak aiii punyalah gelabah jugak sebab rasa dah tua noooo...tapi skrg dah kenal uncle, lee, Mel, Kak q...wah, still rocking...terus saya pun rasa jiwa muda kembali..ha ha ha...

Uncle...moga2 pilihan auntie akan jadi pilihan Josh jugak...barulah bestkan...bolehlah nanti kita makang nasi dagang ikang tongkol dengan sotong celup tepung....sedapppp....:)

wah...Jully kena share resepi ni sebab saya pun suka masak kari...he he he...

see u uncle

marie said...

Azwa....thank you for the birthday wish...azwa, u kat putrajaya kan..dekat aje Ramal Food Court/junction tu...dekat sg ramal kajang tuh...kalau u dari putrajaya, u hala ke kajang, lepas dari flyover yang ke BBB tu kan, u straight aje lalu bawah fly over tu, and u akan nampak food court ni kat belah kiri u...tak jauh dari fly over tu...pi lah try azwa..memang tak menyesal punya, daging dia padat gitu...kalau anak2 u jenis tak kuat makan kan, u better beli 1 utk 2 orang..memang tebal isi daging dia tu...u pi tau...:)

marie said...

SK..alamak..what happen...i tengok cam biasa aje nih...

marie said...

Hai Mel...i dah geng dengan u, terus sentiasa aje rasa muda at heart..ikut motto u lah nih...he he he..and yes, harap2 Big M tu tak terlalu cepatlah kejar i kan sebab i masih berharap utk menambah stok nih..kalau boleh nak yg girl pulak..i takde geng lah kat umah....waaa!!!

simptom Big Money tu, i pun nak jugak..nak sangat....ha ha ha...bolehlah shopping around the globe pulak..asyik2 ke Sogo aje hah, bosan jugak kan...ha ha ha..

see u Mel

CA said...

errkkk..wasenya ada comment la N3 ni..awat xde..kena block ke..nyammpah tau...penat jawi jemawi mulus ku menaip..sudahnya x kuar...majukkk kang...

Papa-NtiQ said...

hi...cakap pasal burger bakar abang burn nih, saya baru jer gi makan kat branch dia di Johor Bahru. Best dan cepat!
Pics dah upload so kalu sudi jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik dalam ni semua pasal makan, makan dan makan jerrrr 100%! takde topik lain :)
Dan.....kalu sudi (jugak) follow la yer blog saya nih TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...