Monday, November 19, 2012

my first tote bag..

semalam...aku seharian belajar nak jahit tote bag berguru kan youtube...

dan hasilnya...cukup buat aku tersenyum sendiri...terasa kagum pada diri sendiri sebab berjaya jugak aku buat tote bag yg simple ni...aku mmg cari pattern yang senang nak buat....

dah semalam jugak genaplah seminggu aku jadi tuan punya mesin jahit aku tuh....he he he..

aku minta maaf lah ye sebab ni edisi masuk bakul angkat sendiri...maklumlah orang buta kayu pasal mejahit kan, so dpt jahit yg simple-simple pun dah macam big stepping stone pada aku...ni kalau aku dpt jahit gaun ni, matilah aku dok di awangan-awangan rasa kekagumannye...

ok...ni aku nak tunjukkan my first tote bag...buat dari remnant langsir yg aku beli seguni dari Macy tu....



hat first aku buat yg kecik jalur pink tu..hat tu aku ikut ukuran mcm youtube buat...

and then..sebab seronok sangat..aku buat lagi 2....yg bunga besar tu boleh buat bubuh payung atau bekas air minum...kalau nak bawak pi jogging sesuai ni...bukan bawak sambil berjogging ye...tapi bawak bekas air, purse and hp...bolehlah letak dlm kereta...

dan malam ni nak sambung lagi 2 beg....request dari adik2 aku...nak buat bawak pi class...he he he...tapi aku pandai design yang ni aje lah...yg lain tu aku tak belajar lagi...

kalau tengok dekat-dekat..agak sakit mata jugaklah dia punya jahitan...:)

5 comments:

Pizli Mat Wazip said...

Haha tahniah!

Ermayum said...

cantikkkkkkkkkk leh jual ni hehe

marie said...

pizli...thanks..suka hati sangat nih...dah macam dadah pulak menjahit nih....:)

marie said...

ermayum..thank you...memang ada niat nak buat bisnes pun..mana tau, kot rezeki kat situ, bolehlah bersara awal kan...he he he...tapi tu lah, kena praktis banyak lagi nih sebab nak kemaskan jahitan...:)

Amelia said...

Hi Marie, cantik dan comel. Dah bolih buat side income ambil order. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...