Sunday, February 3, 2013

Iklan lama

Petang2 ahad ni, sesaja dok mengodek youtube sementara tunggu cite man vs food nation..

Pastu terjumpa iklan deepavali lama ni..

Seriously, iklan ni memang lawak..korang mesti ingat kan..

Selalu iklan perayaaan kan iklan sedih2 tp yg ni lain sikit kan..memang lawaklah..

Tp bebudak tu, walaupun hip hop tp still respect orang tua kan..

sorry aku tak reti nak ambik video..aku kasi link je lah ye..

http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=ulpadpUW7lM

 

2 comments:

Queenie said...

hahaha...iklan tu mmg lawak...tahun bila punya ntah tu kan?

marie, kalau nak masukkan video, akak boleh la tunjukkan apa yg akak tau..

1/ tandakan tempat nak letak video kat entri baru tu, eg marie boleh tekan ****** (ni macam garis sempadan la bila kita bukak HTML)

2/ pi kat you tube pilihan...

3/ klik share

4/ nanti akan keluar tulisan dlm petak biru - biarkan jer...klik embed, nanti akan keluar lagi tulisan dlm petak warna biru lagi

5/ copy tulisan tu

6/ balik semula ke entri baru - klik HTML (di kiri atas)

7/ nanti marie akan nampak banyak code kan? marie pi cari tanda ***** tu semula

8/ bila dah jumpa, marie klik paste kat sebelah tanda ***** tu

9/ klik semula "compose" - nanti ada kotak hitam legam tanpa gambar - haa..itulah video dari youtube yg marie dah copy n paste tu

10/ teruskan menulis mcm biasa sampai habis. Video tu cuma boleh ditonton bila marie dah publishkan jer...

11/ sebaiknya ***** tu ditandakan setelah marie betulkan alignment dulu, taruk di bhg tengah...

12/ kalau tak faham yg ni takper, tandakan jer kat line yg memisahkan tulisan sebelumnya supaya senang nak trace tanda tu nanti..

harap dpr membantu ya marie, dh azan maghrib ni, wassalam...

2

nur marina said...

kak Q...wah terrornye akak part2 IT ni kan...cayalah kak...tq banyak2 tau...nanti saya kena ikut step ni slow-slow..cam steps yg akak kasi bila album dah penuh hari tu..kena buat banyak kali baru menjadi..he hehe..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...