Monday, February 11, 2013

Rempitan CNY....quilt org bujang

Hari ni aku merempit dgn kain yg dah lama beli...dah lama janji dgn bebudak tu nak jahitkan kain depa ni..

Hasilnye hari ni siap jugaklah...

Yg top fabric tu, aku guna cotton biasa je..

Backing dia pakai enGlish cotton, sejuk gitu...sedap bila jadi selimut..

Batting pulak aku guna fleece blanket beli di IKEA, berzaman dah beli...ada dkt 5 tahun aku rasa tp bebudak tu jarang guna?.malam je, togel je tak berselimut...so dari dok terlipat je dlm almari depa..aku ambik jadikan batting quilt ni..

Hah..ni lah..rupanye bila dah siap..

Size besar utk single...syoklah dema bergolek..yg hari tu kecik sgt...he he he

Utk quilt ni pun, aku trace gambar ambulance, keta bomba dan kereta tu dgn benang merah...tapi tak nampak sgt pasal kualiti gambar tak cantik...hat part dok tracing tu lah yg lambat sbb first time aku pakai free motion quilting foot...utk awan, aku trace dgn benang biru...pun tak nampak sgt...

Fabric backing dia...polkadot merah biru..

Walaupun hasil ni tak perfect cam yg jual kat kedai kan...tp aku happy tengok anak2 bergolek atas menda alah ni..hasil tangan aku...he he he..priceless...

 

3 comments:

Pizli Mat Wazip said...

Tahniah tahniah :D

Small Kucing said...

cantiknya...ada buat tempahan ke? Kalah ler kat shop tu

nur marina said...

pizli...tq..:)

SK...ingat nak buat berniaga jugak nih...he he he..hopefully nnt akan bukak online shop ke...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...