Saturday, February 23, 2013

Hari kantin sekolah

Tahun ni sekolah bebudak tu ada buat hari kantin..

Dan disebabka semua pelajar diwajibkan hadir dan beli kupon 10 hinggit seorg..terpaksalah aku pi kan...kalau tak, malas jugak weh...

Tgk kat sekolah ni byk jugak khemah jual makanan..tp yg byk sekali sambutan adalah rumah hantu...

Punyalah hiruk pikuk dgn bunyi bebudak pompuan menjerit dlm tu..pastu siap ada asap2 lagi dlm umah hantu..

Si kembar tu pun, dah seminggu dok cite nak masuk umah hantu..

Tapi bila dah masuk...erkkkk...tak takut pun ibu..hantu jerit2 kat kitaorg pastu tarik baju...ha ha ha..yolah, dah korang pun bayar rm3 je masuk umah hantu kan, tak kanlah nak harapkan hantu2 taraf hollywood sana nun...:)

Anyway, habis je kupon 10 hinggit sorang tu membeli makanan...kita org balik je lah..

Gambar kat hari kantin kat kamera...kang kalu rajin, next week aku upload lah ye..

Balik umah...dah lewat dah..masak simple ajelah...tak larat weh dok makan jajan dari pagi..

Bon apetite ye..

asam pedas ikan kari, telur dadar, ikan sepat masin dan ikan selar masin, ulam kacang botol..settle sepinggan nasi..:)




 

5 comments:

Small Kucing said...

adei....kalau ada 10 orang anak...RM100 melayang LOL....

sekarang dah naik harga ya...last time i ingat my time was RM2

Anonymous said...

Sweet Marie,my mouth water drooping tengok the menu ikan sepat masin and kacang botol,asam pedas ikan,telur dadar,nasi putih panas2 wah doh settle semua problem. Tidoq mesti mimpi bestnya....simple and nice menu.Dah calling calling roger and out gan aunty kat umah bagi tau menu malam ni. Kata dia semua siap except kacang botol i have to buy balik opis nanti,kalau jering/petai dah menang ada kat umah.Sambal belacan nanti Uncle wat sendiri special ala arauh mak nya style.Jully dah book tempat kat meja makan LOL. I am happy that the twins tak takut kat umah hantu sebab then tak terbawak2 time tidoq.OK gotta go now smile always and keep those beautiful eyes happy.Salam dari Uncle AL kat Penang.

Precious Crafts said...

Mmmm, sedapnya! Tu bukan simple, tu tahap restoran ... :D

Queenie said...

hahaha...anak2 mmg seronok bila hari Kantin...kdg2 bukan nak beli apa pun kan? tp sebab dah melabur banyak, ter paksa la kita pun pi sama...

lauk pauk tu tambah enak ngan alas meja jahit sendiri, kan marie? akak dh siap jahit sarung bantal dan sarung kusyen tu, cuma belom pasang butang jer, selalu asyik lupa jer nak beli butang bila keluar...tu yg tak post entri pasal jahitan lagi tu hehehe

Uncle Lee said...

Hi Marie, wow! I love your simple lunch. Is that ikan sepat salt fish? And 4 angle beans? I dapat makan this, tiga pinggan nasi sure thing.

Hari kantin? Hari Chegu....macham2 hari ada. Ha ha.
How you doin'? You busy....
Anyway, you keep well....next day you goreng salt fish for lunch send me telegram.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...