Wednesday, March 4, 2009

Of Cow and Sheep












Pagi ni...i suppose to bring bekal from home...ada pasta sardin goreng semalam punya..for my twin, I put 4 cupcakes in their container tu (sebab tak nak baju sekolah depa kotor kalau makan pasta tu kat school nanti)..but in the car, this is what happen...

Johan : Ibu, abg tak nak cupcakes tu, abg nak yg ni (tangan dah pegang bekal saya ye)..

Saya : (kesian pulak kat dia)..oklah, tukar bekal dgn ibu ye...tapi abg kena janji makan semua sayur dlm mee tu (depa panggil pasta mee ye)

Johan : ok...

Saya : share dgn adik ye...

Adam : Adik makan sayur ibu...ibu masak sayur dlm mee ke?

Saya : ye...janji makan habis semua tau..penat ibu masak...

Abang : Ibu bubuhlah mato, carrot ..tak yah masak (mato tu tomata ye tuan puan)

Adik : mana ada....kena masak lah...

Abang : taklah..carrot ngan mato, tak yah masak..abg makan tak masak pun..(entah bilalah dia ni makan sayur ye..saje nak sakitkan hati adik dia lah tu)...kan ibu kan..

Saya : ya lah adik, mato ngan carrot kan tak yah masak pun boleh makan..

Adam : tapi adik nak makan sayur banyak-banyak..mcm cow...kan ibu..(cubaan menukar topik kerana merasakan dirinya sudah kalah dlm arguement ini)

Johan : Abang pun nak makan banyak sayur...macam sheep tu..lagi best

Adam : takpelah...abang jadilah sheep..adik nak jadi mcm cow..lagi besar body dia..

emmm!!!mcm-mcm, dua-dua tak nak kalah tu..hakikatnya dua-dua tak nak makan sayur...

and pagi ni..sampai opis...tayar keretaku meletup gara-gara ku terlanggar divider...melayang duit ku nak kena pi ganti tayar ni..

3 comments:

Nuisanc3 said...

haaaaaaa? divider mana akak langgar? sempat lak sampai ofis dengan selamat kak?

ya Allah mcm2.....

Catz said...

ahhahaha..
mato? tomato?
budak-budak memang susah nak makan sayur kan....iskk...kawan catz pun ckp benda yg sama..kecik2 boleh tipu2 buh sayur tuh dlm sup etc..deramng masih mahu makan,,,dah bear,dah kenal benda, sayur derag tak nak pula..

nasib meletup di ofis ye..kalau tgh jalan, haruuu...

N.M.Ibrahim said...

betul tu catz...anak2 akak ni, bawang sejemput dlm lauk pun, boleh dia luah balik...sakit hati tul...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...