Saturday, March 28, 2009

Gotong Royong Taman Mulia Aster

Hari ini, taman tempat tinggal saya buat aktiviti gotong royong sambil-sambil mengeratkan silaturahim kan...seronok duduk kat sini sebab orang-orang aktif buat aktiviti..yg kaum lelaki tiap petang main bola, futsal, volleyball kat taman mainan depan rumah saya tu..kaum wanita pun dah plan buat aktiviti sendiri...ada yg cadang buat aerobik, kelas Al-Quran, potluck session and mcam2 lah lagi..

tak sabar pulak nak tunggu depa buat surau depan umah saya nanti...yelah, dah tua..nak kena cari jugak bekalan ke sana tu...asyik enjoy and buat dosa aje skrang ni...kena belajar menginsafi diri pulak..

Ni gambar-gambar yg sempat saya snap..

Mula-mula breakfast dulu kat khemah makanan ye..and sampai sudahlah kaum wanita ye duduk di khemah aje..kira bagi sokongan morallah...
Ada kereta bomba ye...terima kasihlah pada ahli bomba yang membantu ketika itu..
sempat tangkap ular lagi tu


posing depan keta bomba jap...

sibuk nak menolong kekononnya..

macam mandur pulak 2 orang tu...

thank you ye...

warga Taman Mulia Aster tekun membersihkan taman...

7 comments:

Nuisanc3 said...

sungguh rukun sekali tetangga taman mulia ni.. bebudak berdua tu pon sket punye gumbira...

eh kak, tu ke kawan bebudak tu, yg dok sebelah rumah tu?

N.M.Ibrahim said...

memang penduduk kat sini aktif and bersemangatlah cik tem..terpaksalah akak yg liat nak berpersatuan ni join sama...yelah, nak duduk lama kat situ..kenalah kenal jiran tetangga..

hah..budak tu lah best fren anak2 akak kat umah!!

putera said...

akak mary ni jadi camera woman aje ker.....mana foto akak tgh gotong royong??? org dok wat keje..akak konon2 berpersatuan la, tapi dgn kamera..hahahahahha, jgn marah no

N.M.Ibrahim said...

putera..mmg aku tak buat apa pun...tolong potong buah aje...org pompuan semua tak buat kerja pun, jaga khemah makanan aje...org laki aje yg buat kerja nye..baguskan taman aku

putera said...

heheheh....bagus dah tuuuu....gini lah hidup kejiranan...kalau dok umah flat@apartment@kondo, mana ada rasa aktivit kemasyarakatan ni. thats why kalu aku bg tau ada makan2 setaman, ada mesyuarat lorong....itulah kewajipan kite hidup berjiran. Bagus laaa, taman aku pun meriah, every year ada jamuan raya...kadang2 rosham nor pun turun padang tau...

N.M.Ibrahim said...

taman aku ni so far takdelah org glamer cuma abang Yassin Brothers tu aje...dia join sama xtvt tu...muka mmg sebijik muka Yassin..tu ajelah yg glamer...Plus aku (ni masuk bakul angkat sendiri ye)

putera said...

alah mary....takde special pun celebrity ni.....ko lagi sepcial sbb tlng potong buah.....lagi plak....ko ada taman bunga....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...