Wednesday, November 11, 2009

Breakfast yang murah..di mana

ni nak cite ttg satu tempat jual breakfast yg sedap n murah..

saya memang selalu beli kat akak ni kalau tak sempat siapkan breakfast utk twin tu...

akak ni baru tahun ni start meniaga bawah payung, depan kilang Berjaya Steel kat Arab Malaysia Industrial Park..sebelah Nilai 3 ju aje...
pagi-pagi memang selalu nampak pekerja-2 kilang ni dok mengerumun payung dia tu...dia meniaga bukak payung and table aje..

fisrt time beli dgn dia dulu tu...terkejut dengar harganye...nasi lemak lauk ayam, boleh dia charge RM2 aje..murah kan..ayam quite big jugak tu...

kuih muih pun stil 3 ketul=RM1...

and akak ni punya lauk pauk semua, bukan setakat murah..tapi sedap..memang cukup perisalah...
sambal kerang dia pun marveles gitu...memang kaw-kaw punyalah..

selalu saya beli meehon goreng dgn sambal kerang kat akak ni..twin tu selalunye mee hon goreng and telur rebus sebijik (malasnye mak depa ni nak rebus telur)...


tapi hari ni, saya beli keowtiow goreng and ayam masak merah..harga mcm biasalah RM2...murah kan...yang twin tu punya RM1.50...so for RM5, dah dpt 3 bungkus makanan dgn lauk...


sapa2 yg duk Nilai tu..trylah usha payung akak ni (nak kata warung, takde warung pun..kedai jauh sekalilah)...tapi tak pasti weekend dia bukak ke tidak..
.

mcm jadi promoter pulak aku ni..heh!heh! saya tak dpt apa2 komisyen ye..nama akak tu pun tak kenal..selalu panggil akak je...perasan mudalah pulak aku kan...

nyum!nyum!

2 comments:

shahhana said...

yang dekat ngn pintu masuk bandar seri putra ke kak. macam tringin nak p beli skarang gak. huhu

N.M.Ibrahim said...

bukan yg situ hana..tapi yg tu, nasi lemak dia sedap..yg dekat dgn pondok guard tu..

yg ni kalau menuju ke B.mahkota, lepas lorong ke NIlai 3 yg naik bukit...jgn ikut lorong ke Nilai 3 tu, hana straight lagi ..jumpa lagi satu lorong sebelah kiri jugak..masuk lorong tu...straight aje sampai nak sampai simpang 3...kat depan kilang tu, ada satu pokok..yg ada payung org jual makanan..akak tu sorang aje yg menjual kat depan kilang tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...