ayam ni dah seminggu perap dlm peti ais..memang selalu bila beli ayam tu, seekor akan diperap sebab nanti senang nak masak...
balik umah...masak nasi ke, panggang or goreng aje ayam yg dah diperap tu... dah siap utk dimakan..
tapi weekend hari tu, terasa pulak nak makan dgn butir jagung tu...
resepi utk jagung stim tu.. sonang banget..
stim akan aje jagung tu, pastu campur garam, butter and ground black pepper...
gaul aje...boleh makan dah..
balik umah...masak nasi ke, panggang or goreng aje ayam yg dah diperap tu... dah siap utk dimakan..
tapi weekend hari tu, terasa pulak nak makan dgn butir jagung tu...
resepi utk jagung stim tu.. sonang banget..
stim akan aje jagung tu, pastu campur garam, butter and ground black pepper...
gaul aje...boleh makan dah..
utk perapan ayam tu...
bawang besar 2 labu, bawang putih 3 ulas
kunyit hidup
serai 3 btg
lengkuas
halia jintan manis, jintan putih, ketumbar
gula, garam - ikut agak nak rasa mcm mana
bahan-bahan ni semua blender aje...ni resepi satay ni sebenarnya ...
sukatan tu kira agak2 lah ye sebab saya main agak2 je ikut berapa banyak ayam yang nak diperapkan..
bawang besar 2 labu, bawang putih 3 ulas
kunyit hidup
serai 3 btg
lengkuas
halia jintan manis, jintan putih, ketumbar
gula, garam - ikut agak nak rasa mcm mana
bahan-bahan ni semua blender aje...ni resepi satay ni sebenarnya ...
sukatan tu kira agak2 lah ye sebab saya main agak2 je ikut berapa banyak ayam yang nak diperapkan..
No comments:
Post a Comment