sebab stok daging ni dah lama dlm kotak ais kat umah tu...tak tau nak buat apa..
sebenarnya dah lama teringin nak makan kerutub daging..dah siap beli rempah kerutub tu dah..tapi membayangkan terpaksa guna santan dan masak pekat-pekat..dah tu startlah terbayang lemak2 yg dah bertempek kat badan ni....takpe...tahan ajelah rasa
last-last masak goreng kunyit biasa aje .cuma ku bubuh cili api nak kasi umpphhh sikit..tak pedas, tak boleh nak makan lah..tapi den makan 2 ketul aje pun sebab tak nak makan nasi punya pasal kan..
resepinye...
sebenarnya dah lama teringin nak makan kerutub daging..dah siap beli rempah kerutub tu dah..tapi membayangkan terpaksa guna santan dan masak pekat-pekat..dah tu startlah terbayang lemak2 yg dah bertempek kat badan ni....takpe...tahan ajelah rasa
last-last masak goreng kunyit biasa aje .cuma ku bubuh cili api nak kasi umpphhh sikit..tak pedas, tak boleh nak makan lah..tapi den makan 2 ketul aje pun sebab tak nak makan nasi punya pasal kan..
resepinye...
daging tu, potong nipis-nipis
bawang merah - 5 ulas
bwg putih - 2 ulas
bawang besar - 1 biji, potong bulat-bulat
cili api - 6-7 biji (kalau nak pedas lagi, ketuk-ketuk cili tu kasi pecah2 sikit)
asam keping - 2 kpg..
kunyit debu - 1 sd makan
garam secubit
gaul semua bahan tu, peramkan sekejap..goreng minyak sikit...siap..
bawang merah - 5 ulas
bwg putih - 2 ulas
bawang besar - 1 biji, potong bulat-bulat
cili api - 6-7 biji (kalau nak pedas lagi, ketuk-ketuk cili tu kasi pecah2 sikit)
asam keping - 2 kpg..
kunyit debu - 1 sd makan
garam secubit
gaul semua bahan tu, peramkan sekejap..goreng minyak sikit...siap..
No comments:
Post a Comment