Friday, June 24, 2011

hari ambik report card

hari ni aku pi ambik report card twin tu..aku yg pertama parent sampai...

parent mula boleh pergi sekolah jam 8 pagi...anak2 sekolah cam biasa kul 7.30 pagi..memandangkan aku nak rush ke opis pulak, maka pukul 8 pagi tu, aku dah terpacak depan kelas depa....semangat tul, walhal keputusan anak-anak so so ajelah...

si Adam dpt tempat 13/36...Johan 10/36...Johan turun 5 tangga dr exam hari tu, Adam banyak sikit peningkatan dan peningkatan paling utama, dia dah tak tulis terbalik dah..cuma nama still Kairing...bukan khairin..susah nooo dia nak ingat ejaan nama dia tu...

aku rasa penatlah hari ni....TGI Friday dah....so selamat bercuti rehat ye....

5 comments:

Anonymous said...

Marie,Ni lah moments to treasure memang tak kan dapat lagi, macam Uncle anak2 semua dah ada their own life tinggal satu aje tu pun dah teenager,all i have is the memories of their school days ingat lagi our 1st boy kat sekolah std 1 cikgu tanya "HAVE YOU BRUSHRED YOUR TEETH?"jawap anak uncle YES TEACHER I HAVE BRUSHED YOUR TEETH.Adoi ketawa besar Uncle and Aunty bila dengar cikgu cerita.Tu lah dia satu2 nya detik2 yang sentiasa terukir di ingatan kami,banyak lagi,but the point is spend most times with them now while you can sebab apabila besar nanti they have their own friends and life and you will miss these moments..Salam dari Penang. AL MAL.

marie said...

Salam Uncle...yelah cakap uncle tu, mmg dgn budak2 ni, macam-macam cerita dan kerenahnya...tp tulah, kdg2 sedih jugak sbb cepat sgt depa membesar..nanti takut dah tak nak friend dgn mak dah, nak friend dgn kawan-kwan je...waaa!!!

MOKCIK AZWA said...

Hadoi sakit perut baca komen Al tu...pasal jawapan 'i have brushed your teeth tu' hahaha..

Mokcik pun dah ambik report card anak.. sekolah anak mokcik buat sebelum cuti tempohari rasanya. But this friday, kena ambik utk anak2 yang sekolah menengah pulak..

Tak per la Marie..anak2 masih kecil, banyak masa lagi untuk mereka improve.. yang penting, kita cuba beri didikan pada mereka sebaiknya agar besar nanti 'jadi orang'...insyaAllah.

Uncle Lee said...

Hi Marie...Glad your kids did okay....
keep motivating them, and they will exceed your expectations one day.
Have fun and keep well.
Lee.

Anonymous said...

Yes, really.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...