Friday, July 22, 2011

tragedi spender merah

jgn main-main ye bila korang memandai ambik and pakai spender orang ye..ada natijahnye...

Johan mmg suka warna merah and dia ada spender favorite, kaler merah dgn gambar karton pirate kat depan...bila spender tu dah basuh, kering...dia akan selalu simpan utk dia pakai semula...

hari rabu malam, dia dah ambik spender kesayangan dia and simpan dlm drawer spender....aku ingat dia nak pakai hari khamis...

tp tidak...hari khamis dia pakai spender lain sbb dia nak simpan pakai the red one on Friday..I guess maybe because friday, ada art class..so maybe red spender will give him more inspirations kot...

tapi kekdahnya pagi tadi, si adik cepat2 sarung spender itu ye...mana si abang tak menjerit, menangis wehhhh...(si adik ni pun, suka benor pedajalkan si abang tu...)

tapi si adik buat selamba badak dia aje....sampai si abang, mengungkapkan kata2 ini..."hish...baik tak yah ada adik cam ni....tu kan spender abang...waaaaa!!!!"

tapi si adik tetap buat tak kisah....

"takpe Abang ye...nanti ibu beli lagi 5 spender merah kat abang ye...boleh pakai hari-hari...ok.."

so skrg ni..mana pulak aku nak cari 5 helai spender merah ni...selalu beli pack tu kan, akan campur2 warna....

"nak cari spender...nak cari spender..."

10 comments:

pizli said...

Hahahhahaha.. Susah jugak masalah ni heheh..

marie said...

pizli..tu lah, depa tu mmg selalu gaduh tp tak pernah abang cakap cam tu..marah betul dia bila spender dia kena cilok...ptg ni, singgah tesco lah...kesian pulak kat abg..

Uncle Lee said...

Hi Marie, love how you narrate your experiences.
Incidentally, time for you to get the boys a baby sister.
I'm sure they'll love a baby sister.
You can always ask Al how to make sure dapat a girl....

He knows, how to poooh pooo kiri kanan...sure girl! Ha ha.
Your boys are cute....better than watch tv kan?
Have a nice weekend, Marie.
Lee.

Anonymous said...

Marie,dah dapat beli spender merah tapi jangan lupa bagitau Abang jangan pakai inside out,nanti jadi habit plak ahahahahaha,kata orang tua2 pakai cam tu takut bini bukan takut hantu ahahahahaha.Uncle plak ingat kat Lee toronto reverse psychcology untuk dapat manjah wifey PAKAI INSIDE OUT.,grantee berjaya ahahahaha. regards UNCLE AL MAL.

marie said...

Lee...anak2 I pun mmg demam nak baby girl..siap dah prepare nama utk baby girl tu...tp tu lah, I ni tak jugak pregnant2..maybe kena mintak tip dgn Uncle Al ni...ha ha ha..tips utk dpt girl only ye...

marie said...

wah Uncle..ni first time jugak saya dgr tak boleh pakai inside out, nanti takut bini..yes, will make sure dia pakai betul2...dah lah anak saya dua2 boy..kalau dua2 takut bini, pengsanlah saya...ha ha ha

Uncle Lee said...

Hi Marie, nama baby girl, 'Dixie', or best, 'Ramona'.
If I have twin girls, I name them, 'Dixie, Trixie'.

Only takut orang silap call 'taxi' pulak, itu la lacheh, kan. Kena tempeleng! Ha ha.
Lee.

Anonymous said...

Marie,ni ada petua orang tua2 tuk dapat anak perempuan,tu pun kita bolih merancang dan usaha tapi yang menentukan ALLAHSWT,kita cuma bolih iktiar,importantly kata orang dolu2,the women body must have an alkaline balance more than the acid balance in her body.Jadi cari2
makanan dan minuman yang lebih pada alkaline not only that its also healthy.Look up in the net all the info is there,insyaallah little Marie on the way.Fr uncle AL

marie said...

Lee...trixie, dixie..taxi...ha ha ha...(weh, jgn sebut2 selalu, nnt jadi triplet kan..ha ha ha)

tp tulah Lee. twin tu dah ada rexerve nama dah utk adik depa..cuma mak nye yg tak nampak nak membuyung lagi nih...haha

marie said...

Uncle Al..thanks for the tip..pernah dgr jugak pasal tip ni and also about the chinese calender tu...will keep on trying it..Insyallah, harap2 ada rezeki saya...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...