Tuesday, July 5, 2011

untuk kesekian kalinya

utk kesekian kalinya...aku hilang lagi Hp aku...ni kali ketiga dah...

kali ni pun sebab kecuaian aku...tertinggal kat meja makan masa makan tutti frutti kat bangi...member aku belanja aku tutti fruitti ni..sebab excited sgt dgn kesedapannya, tambah pulak FOC kan...sampai aku terkhayal..terus terlupa nak ambik hp lepas makan...harap aku nak pi beli tutti frutti ni, idoklah kot buat masa skrg...mahal ooo....

ok balik ke cerita kejadian..kedai tu kecik ajepun....pelanggan pun tak ramai....tp, kalau dah kau letak brg terang-terang atas meja kan....harappppplah nak jumpa balik...

yg tak bestnye, bila aku balik semula ke kedai tu tanya staff dia, kot2 lah ada dia ternampak telefon tu or maybe ada orang kasi kat dia ke, kot lah dia simpan ke...wah...muka adik pompuan tu kemain lagi cam cengil aje bila aku tanya...alah, aku tanya aje, bukan aku tuduh sapa2 pun...kot2 lah ada orang terjumpa, kasi kat counter ke...tapi tulah, sbb aku dah bertambah down bila tengok cara dia respon tu, terus aku lagi mati kutu rasanya...jiwa tgh sedih ni...

tapi hingga ke hari ini, aku berharap...dlm tu ada video klip masa majlis akhir tahun tadika anak2 aku..ada video klip anak aku menari dan menyanyi...tu yg tambah aku sedih ni...dah tu hp tu hadiah hari jadi aku...waaaa!!!!

bukan apa...bukan suami aku tak boleh beli lagi..tapi aku tak sanggup..sebab dia nak gantikan dgn hp yg ini...







agak-agaklah kan...baik dia beli hp botol air aje..tp yg ni confirm takde orang nak ambik kecuali peminat barang antik..(haaahhh see, still ada jugak yg berminat tu...)..

and dia kata.."awak ni mmg jenis kena bawak yg besar-besar, kalau boleh gantung kat leher.."..

wahhh..dulu2 time hp dah bertukar semakin kecik, mmg manusia yg bawak hp kecik-kecik ni akan gantung kat leher oooo...kira jadi trend jugaklah...siap ada jual macam2 fesyen tali gantung hp tu...tp la ni dah pupus dah tali tu..org buat gantung tag kerja pulak...

hai nasib akulah kan labi..nasib baik aku tgh ganti posa ni...so aku kumpullah duit sikit-sikit nak beli hp baru...

tiba-tiba tambah sedih sbb confirm bajet raya aku kena cut utk tepon ni...waaa!!! aku nak handbag baru ooooo...

9 comments:

lien said...

ciannyaaa..
dah takde rezeki kak, sabar la yer..

p.s : mintax la enchik 'apple' utk ganti hp..:))

MOKCIK AZWA said...

Hadoi Marie memang Azwa tak boleh tahan tang nak belikan hp besar gedabak tu hahaha... Azwa kalau hp ni memang tak keluarkan dari henbeg punya sebab takut hilang... tapi dalam pada tu dua tiga biji dah hp hilang sebab ada penyangak curi masuk dalam rumah la pulak huhuhu...so dont feel bad..

meh kita sama2 kumpul duit utk beli hp baru naa..

Anonymous said...

Marie, cian nya Uncle baca n3 kali ni,tapi in every sadness there is always happiness waiting to happen insyaallah.Just think positive dont let it get to you ok.It happens to all of us kalau survey mesti 9 out of 10 dah hilang H/P,Aunty pun sama gi airport washroom tinggal H/P,pi makan durian pun leh tinggal H/P,Uncle kalu spec hitam ni bolih buka kedai kecil, H/P dah dua juga nasib baik tak masuk you tube ahahahaha hehehehehe after all we are only human so from now on be more careful ok relax,tarik nafas lepas,breathe in and hold it then breathe out,nah kan dah relax kit.senyum kit nanti OWC minutes tak siap,sapa susah Uncle jugak yang susah hehehehe.Salam dari Uncle and Aunty, strawberries and ice cream best kat CH.Dah makan tuk MARIE. fr uncle al and aunty pg.

marie said...

Lien...cik apple tu harga cam strawberry ye..semalam masa pi celcom utk ambik sim card baru, usha-usha jugak cik apple tu..tapi tgk harga, terus tercancel...dah boleh beli coach 2 biji tu..h aha ha

marie said...

azwa...tu lah, kita dah tgh sedih duka nestapa..boleh pulak dia buat maharaja lawak time-time tu...tp mmg sedihlah, hp tu tak sampai setahun pun lagi, pastu hadiah dia kasi pulak...ish...tp sendiri kena ingatlah, senang sgt nyanyuk skrg ni..sabar ajelah...

marie said...

Uncle...tq..harap2 adalah silver lining after the rain..hari ni hilang hp, esoknya dpt berita sedih pasal niece tu...sabar ajelah..

tp uncle, rupanye ramai yg ada sindrom dory tu ye...sindrom dory cam finding nemo tu..cepat sangat terlupa...kelakarlah pulak uncle kata auntie makan-makan durian, terus tinggal hp..agak2 mesti auntie makan durian musang king kot masa tu..cam saya lah, first time dpt rasa tutti fruitti tu, tu yg alpa terus tu...masa tu saya kuarkan hp ambik gamabr tutti fruitti tu lah nak masuk dlm blog..hish...last-last blog ke mana, hilanglah pulak...

uncle...nasib baik dlm tu takde 18sx..kalau tak harulah saya masuk youtube..tp takpe, kalau ada, saya bagitau.."oooo...itu bahan demo utk lecture uncle tu..."...ha ha ha

Uncle Lee said...

Hi Marie, Holy Smoke! Tiga kali you misplace, lose your h/p? Terok la ni!
Where got future like this? Ha ha, next day anak pulak you leave behind in shop, ha ha ha.

Why you leave the h/p on the table?
I notice too here a lot of people masuk kedai makan leave their h/p on the table.
Already twice past few months I had to call out, "hoi! you left your phone behind"!

One would think they expecting the PM to call them or what? Ha ha.
Anyway, my wife and I tada h'p, no problemos....at the most hilang wife, ha ha.
Lee.

marie said...

ha ha ha Lee...dulu pernah jugak org cakap camtu kat I, masa tu bujang lagi..tp mmg selalu tertinggal barang..tu yg depa kata, ni kalau dah beranak ni, silap-silap tertinggal anak pulak...ha ha..now u pun kata cam tu ye...

ala Lee...time tu kekonon ambik gambar tutti frutti tu nak masuk blog...almaklumlah skrg tepon dah mcm2 boleh buat..ada kamera..tapi tu lah pasal, langsung tertinggal sudah..lepas ni I nak cari hp yg basic aje..takde RM dah sbb nak simpan utk shopping raya pulak..ha ha ha..

tp kdg2 i pikir, tenang jugak takde tepon ni..takdelah asyik org nak tepon aje...aman dunia jap..tp tu lah, time emergency, mulalah I mengelabah...ha ha ha

Uncle Lee said...

Hey Marie, you ta'senang? Blog on strike?
Anyway, just dropped by say hello.
Lee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...