Monday, October 13, 2008

Last Payment From BPP

My hubby grumbling about the last payment for the new house from the BPP, whether it is settle or not..and this morning, Hazril passed me two letters from the BPP, the statement of payment for the last two bills from the developer...seronoknye...the next step is checking my post box for much-waited-letter from the developer...tak sabar ye nak dapat kunci umah baru..



Fine with that..there is another big part of moving home..since the day we got married in 1 February 2003 (read 01.02.03)..we have moved palces for 5 times...so this going to be the sixth time..the first time we moved to our rented house after the marriage is not that bad since barang takde pun..tidur pun atas tilam aje..baju pun dalam almari plastik aje..tapi now, aduss..looking at the things that we have collected together (tengok barang pun dah penat)...I have yet started to pack anything hatta sebijik gelas pun...my hubby have brought back many empty boxes from his office and after 1 month, the empty boxes are still 'empty'...I need to force myself to start packing the things..and this also give me a chance for spring cleaning..typical of woman, we collect everythig from the sales phamplet to present's boxes kan..semuanya sayang nak buang...so I do hope I can throw away any junks which have been in my possession all this time (I wonder why he said it is junk, for me it is something sweet, no replacement, so must be treasured kan)..susah tu nak buat...my hubby strictly said, no more benda-benda mengarut in the new house..one of the reason is the store in the new house is too small..space constraints la ni...

10 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam IBU,

Ni sibuk2 beli rumah ni, nak lawan ngan Abg Fendi ke? Akak silapla beli rumah area2 Nilai tu. Sepatutnya akak kena beli rumah betoi2 bertentangan atau bersebelahan dgn rumah Abg Fendi. Barula havoc skit nanti...hehehe!!!

N.M.Ibrahim said...

husni...akak beli dululah dari si fendi tu...tapi akak manalah mampu nak duduk kat area org kaya2 mcm si fendi tu..dia kan YB..heh!heh!

Ishan_Qureshi said...

Salam IBU,

Ooo..itu mcm ka? Nway, YB tu apa ya maknanya? YANG BERDUIT ka? Hmmm, kalau Abg Fendi tu YB (Yang Berduit) pun tak guna gak...dia tak penah pun nak belanja kita makan..huhuhu! Pape pun, akak jugak yg baik hati..teringat jugak nak pos kuih2 raya kat saya di sini. Terima kasih ya akak ya...kuih2 raya akak tu sedikit sebanyak dpt jugak menceriakan Aidilfitri saya di perantauan ni. Psstt..tahun depan jgn lupa hantaq kuih raya kat saya lagi ye...hehehe! Muahh, cayang akak!

Wassalam!!!

Nu|sance said...

Nak jugak tu suh baca 01.02.03 hehe..

Akak, saya pon tatau pas ni bape kali kene pindah.. harap2 cepat la dpt setel down..

N.M.Ibrahim said...

ishan...jgn lupa ye kuih raya tu buatan sendiri tau (bukan akak buat, adik bongsu akak buat)..bukan yg tunjuk-tunjuk kat kedai tu...

N.M.Ibrahim said...

faryna...akak doakan kau pindah 2 kali aje, first time ke kuarters, second time ke rumah sendiri (kalau boleh kat area taman akak hah!hah!)...

N.M.Ibrahim said...

faryna...kenalah baca 01.02.03 sebab memang sengaja pilih tarikh tu...heh!heh! senang nak ingat..

Ishan_Qureshi said...

Salam IBU N.M IBRAHIM,

Ye ke kuih raye tu buat sendiri? Rasa mcm beli kat kedai je pon...hehehe! Tak baik tau akak kelentong2 cenggini..berdosa tau...hehe! Just kidding, jgn mrh noo! Tlg sampaikan ucapan terima kasih saya kat adik akak tu. Kuih raye tu mmg sedap sgt..sampai licin-liau saya makan...sampaikan serdak2 kuih tu pon saya telan...hahaha! Nampak sgt lapaq kan?! Ye la, dah lama tak mkn kuih raye:-)

Wassalam:)

N.M.Ibrahim said...

amboi irsha..tu akak tolong poskan sebab kesiankan kau pun masih banyak komen ye..nak kena ni...

putera said...

ewah..ewah....adik mary sorang ni memanjang perli abg dia nih.....nak suruh belanja la, tak ajak ke openhse laaaa....mcm2 dia mengadu kat kakak dia.....takpa, nanti dia dtg ke putrajaya.....nak kena jegelkan mata nih....biaq dia tau sikit....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...