Tuesday, October 21, 2008

Open House D&A

My Divison

Open house is part of Malaysian culture whenever we celebrate any religion festival, be it Chinese New Year, Deepavali or Merry Christmas. And Malaysia is also well known as a country with a very colourful, favourful spread of dishes until it is being used as one of the tourism attraction...but truly, Malaysia's array of food is one of the beautiful thing about this country..

And the celebration of open house will continue tomorrow for the Ministry Open House pulak..for those who wants to see more picture, please click at Mimie blog

Me n Cik Tem
Meja makanan
Meja Pot Luck

KFC hot n spicy
sate kajang

cream puff..paling sedap pernah I rasa..cream dia marvelous gitu

sebelum...

selepas...Allahamdulillah

Me n Ratu Herbalife yg gorgeous

9 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam KAK MARY...

Dalam banyak2 menu kat entry ni, saya paling suka ketupat daun palas tu. Dah lama saya tak makan. Sejak mak saya kembali ke New Delhi, sampai sekarang saya tak dapat nak merasai kesedapan ketupat daun palas tu. Raya baru2 ni pun saya cuma rebus KETUPAT ADABI yang dalam bungkusan plastik tu je...huhuhu;-(

Tem said...

akak, i have one better photo of us. No kepak! hehe :P

ishan, i baru balik KT last week, and I still have a lot of ketupat palas in my freezer. anytime can goreng or kukus, if u leave near I can bring some. ketupat terengganu sedappppppp..

N.M.Ibrahim said...

ishan..ketupat palas terengganu lagi best tau..kecik2 aje, muat2 utk semulut...dtglah raya ke terengganu..

cik tem...yg tak de kepak ye...email mai, boleh akak ganti gambar..lagi satu, ketupat tenganu ni, kalau dah banyak tu, tak reti2 nak bawak mai opis...heh!heh!

putera said...

mary....amboi2....makan sakan no....kemanakah joging anda setiap waktu petang? dimanakha diet mission anda? apapun, syabas kerana turut membina badan like me...hahahaha....jgn lupa open hse this comg sunday.....ishan, u come along on sunday tak?

N.M.Ibrahim said...

putera...aku tengok2 jugak kalori makanan tu...biasanye kalau ada open house, memang aku tak makan dah breakfast ataupun dinner

adie-ishmael said...

cream puff tu nampak lazat...saya suka...aruah selalu buat.huhuhu

chik_diena said...

mary jane...
teringat ketupat daun palas yang enak tu...
err bile nak start jogging balik ni??

N.M.Ibrahim said...

adie...cream puff memang sedap tapi mesti arwah isteri u punya lagi sedap..sayang saya tak sempat mengenali beliau..

N.M.Ibrahim said...

cik diena..tak taulah bila nak start jogging balik ni...balik dari KK ni dah naik sekilo gamaknye..punyalah makan kat sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...