Thursday, December 18, 2008

My New KC

Yesterday, they came and fixed the kc for my wet kitchen, my hubby was there from 11 am until they finished work at about 7.30 pm...and me, dengan rasa tak sabarnye, drove there after office hour just to fulfill the needs to see it with my own eyes (mcm tak boleh tunggu weekend...memang tak boleh pun)...

Overall, I am very satisfied with their work. The air pipe from the hood was fixed into the plaster ceiling (I don't know that the developer put plaster ceiling for the whole house except the dining hall..I thought just at the living room) so I have extra place at the wall cabinet for my gadget...

These are the picture during the installation process..



kerja-kerja memasang

air vent dari luar rumah, kena besi pulak masa tebuk..teruk jugak mengril sebab nak elak besi tu

ini aje additional accessory yg I tambah..kos tak cukup nak tambah yg lain




the pipe will be install by my uncle this weekend..

12 comments:

Nuisanc3 said...

canteknyeeeeeeeee~~~~~~~~~~~ tak sabar nak dtg!

N.M.Ibrahim said...

cik tem..u should see yg kat showroom tu yg harga sampai berpuluh ribu tu, memang sakit dadalah..tapi sebab tak kaya raya kan...

ni dah tak sabar nak memasak kat sana ni..nanti dtg umah tau...bukan jauh pun dgn putrajaya tu

Ishan_Qureshi said...

Salam akak,

Amboi, cantiknya dapur akak! Mewah n meletop-letop gitu! ISH ni...bukan nak kata wet atau dry kitchen, dapur kayu api pun takde...huhuhu...sob sob sob!

N.M.Ibrahim said...

hah tu lah..pi lagi berhabis ratus ribu kat kapcai tu..kalau buat renovation rumah tu, dah jadi banglo tu..boleh masuk impiana tu..

nazzbart said...

alala.. sweetnyer kitchen akak.. kalau dh pindah nnt buleh saye singgah otw balik semban.. hehehe

N.M.Ibrahim said...

boleh aje nazz..inform dulu tau, boleh masak2 dulu..kan betul2 u dtg tengok dapur aje..makanan ye takde pulak

ummie said...

gILANYA PUNYA CANTIK... BERAPA RIBU TU HABIS.... KALAU MASAK TAK SEDAP RUGI OOOO.. KALAU ADA MASA NANTI KITAORANG PERGI KL...

adie-ishmael said...

wah...dapur u!!!! meletop merecik recik...nak masak nanti pun cam sayang jer...takut kotor lak dapur tu...hehehe

Catz said...

congrats..
cantiknyaaaa...tentu akan seronok memasakkk! bestnya!

N.M.Ibrahim said...

adie n catz....sebenarnye dah tak sabar nak memasak kat dapur ni..so far baru goreng telur. karipap segera n masak sardin aje..sebab barang2 basah dapur tak beli lagi..tapi memang tak sabarlah nak memasak n memakan ni..

Farina said...

wuii.... bila nak buat custard pudding ni???

N.M.Ibrahim said...

beep...kalau u datang, mesti i buatkan punya...don't worry, i buatkan kaw-kaw nye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...