Thursday, December 4, 2008

New Nest - $$$


Let's me share my current expenditure for the new nest. I hope this can be used as guidelines for those who are planning to move to new house. I do read a lot about other's comment and recommendation in the internet as I do not have the time to go around searching for the best price.. So this is the breakdown so far..


  • Gril with Bengkel Waizuri, Sungai Merab, Bangi - RM3,200 (deposit - RM1200)
  • Kitchen Cabinet with Welco Kitchen, Nilai - RM5,000 (deposit -RM200)
  • glass tinted for whole house - RM1,000 (paid)
  • 4 Fans, 1 chandelier & 2 gate lamp (Top Ten, Puchong) - RM1,290 (paid)
  • Additional wiring for the whole house - RM2,000 (deposit - RM1,000)
And our pocket really hurt a lot since we are not rich ok...this budget is not for anything luxury, just for the basic items..and I guess when we move in, we will have to start our saving from scratch back...waaa!!! pening nye kepala...

p/s: how I wish I can just photostate the amount of money I needs.. :(

12 comments:

Ishan_Qureshi said...

Salam KAK MARY,

Why u put yourself in trouble by thinking all those problems? Rilex akak...rilex?! As an ordinary gov't officer, we cannot change everything within one day. But, if u wanna change everything within one day...just tell me! I have one best solution for u....i.e. join business with me under the banner of HAI-O...hehehe! Your problems are considered settle:-)

nazz*bart said...

takpe kak.. susah2 skrg, senang2 kemudian.. at least akak dh ada landed property.. saye gak yg still kena naik lift.. huhu

N.M.Ibrahim said...

ishan...adus manalah nak cari cash nak join hai o tu..kalau akak ada 22k cash..dah tak pening kepala ni

N.M.Ibrahim said...

nazz*bert...takpe nazz muda lagi..tak lama lagi tu mesti boleh beli landed property ye..beli yg semi-d tau..

Faina Arisya said...

saya nak pindah dulu pun habis lebih RM20K tau.. lagi poning kepalo..

N.M.Ibrahim said...

betullah faina..memang pening pikir budget ni...tu pun banyak yg saya plan terpaksa tangguh dulu..duit kuar mcm air je

putera said...

alaaaa...mary.....ko ni beruntung dapat beli semua tu...kami ni tak beli apa2 pun....duit habis jugak. ko tu dah ada 2 property dah....bersyukur sikit tau dgn apa yg ada....mesti rumah ko lawa dari rumah aku nanti kannn....ye lah, rumah aku dah 5 tahun, + 3 tahun construction.....aaaa mary, jom join si bujang wat bisnes?

N.M.Ibrahim said...

fendi..sesungguhnye aku bersyukur ada rezeki nak beli rumah landed ni, walau pun jauh sikit dari tempat kerja compare dgn yg skrg..tapi dekat2 ni aku tak mampu pulak dgn harganye..cuma biasalah nak masuk umah kan..memang pakai duit ye..kau nanti standbylah utk second house kau tu..

heh! rumah kau skrg ni dah cantik dah tu...aku dpt jadikan umah aku mcm umah kau pun dah puas hati dah..nanti aku nak ajak kau n wife kau temankan aku shopping kat nilai 3 tu ye..

putera said...

baik rumah jauh takde jam daripada rumah dekat dgn jam berkilo-kilo kannnn......

N.M.Ibrahim said...

putera..aku rasa aku needs to look at ishan punya IC lah..aku confuse ni..

putera said...

haaaaa, sekarang ko conpius kan....aku terus pening kepala tgk dia punya LO dan UIAM dgeree.....dia pandai tukar2 plak tuuuu....heran aku tgk.....thats why aku kata mcm aku bermimpi jer...

N.M.Ibrahim said...

tapi nak kata dia tukar..tulisan font serupa..boleh ye tukar2 mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...